Vetlandas rivstart avgjorde derbyt mot Dackarna

Det är en hektisk vecka för Dackarna. Ikväll var det ett riktigt derby mot Vetlanda som slutade med förlust 48-42. "Vi åker på stryk i början", säger Dackarnas ledare Mikael Teurnberg.

Bartosz Zmarzlik i duell med Jason Doyle. Två viktiga pjäser för sina lag.

Bartosz Zmarzlik i duell med Jason Doyle. Två viktiga pjäser för sina lag.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-07-06 21:49

Det var matchen alla väntat på. En av säsongens högintressanta matcher förutspåddes bli jämn. När kvällens första tejp gick upp så tog Vetlanda täten och fixade en femetta.

I första sladdpausen hittade Dackarna något extra för sen kom Janowski ut och tog lagets första trepoängare. Doyle följer upp detta i det sjätte heatet och ställningen är 21-15.

I det sjunde heatet fick Dackarna en ovälkommen motgång. Janowski åkte ur på grund av en Touch Tape. Till det nionde heatet byter Teurnberg ut Sammy Van Dyck mot Maceij Janowski vilket resulterade i kvällens första femetta till gästerna tillsammans med Doyle och Teurnberg är nöjd med sitt egen insats. 

– Vi skulle ju behövt vinna fler heat men jag är nöjd med toppningarna jag genomför. Det resulterar ju i en femetta bland annat.

Inför tionde var det verkligen inte avgjort tack vare en femetta. Sen blev det lite kämpigare några heat och som mest var det en differens på åtta poäng. I det elfte heatet kom en välbehövlig femetta igen. Det var Janowski och Thorssell som kämpade på.

Under de två första nomineringsheaten blev det lika och Vetlandas fyrapoängsledning stod sig till femtonde heatet. Därmed levde hoppet om en seger in i det sista för Dackarna liksom i Hallstavik. När allt skulle avgöras så får Dackarna sämsta starten och har gubbarna sist men Janowski kör till sig tvåpoängaren. Detta hjälpte dock inte till någon seger utan slutresultatet blev 48-42.

Dackarnas matchstart var inte den bästa. 

– Vi ger ju bort rätt mycket poäng i början. Visst, Vetlanda är bra på sin hemmabana. Däremot så behöver man alltid ha en bra start på tävlingen vilket vi inte får utan det rinner iväg lite väl fort, säger Teurnberg och fortsätter:

– Stryk med sex poäng. Jag hatar att förlora och inte nöjd men samtidigt måste man se detta med klara ögon. Vetlanda är erkänt starka på sin hemmabana och har VM-ettan och sitt bästa lag här, Då blir det tufft för oss. 

En som är nöjd är Vetlandas lagledare Conny Ivarsson. 

– Derby är alltid kul och speciellt när man får vinna mot Dackarna och alla kämpade på bra och när man har världens bästa förare i laget så är det bra hjälp. 

Dackarnas nästa match är på torsdag mot Indianerna hemma. Samtliga förare stannar i Småland förutom Jensen som kör tävling under onsdagen i Danmark meddelar Teurnberg. 

Doyle tog 10 poäng för sitt Dackarna.
Doyle tog 10 poäng för sitt Dackarna.
Poängplockarna

Vetlanda

Bartosz Zmarzlik: 15, Szymon Wozniak: 11, Brady Kurtz: 8, Peter Ljung: 6, Dominik Kubera: 4, Filip Hjelmland: 2, Alexander Woentin: 2. 

Dackarna 

Maceij Janowski: 10, Jason Doyle: 10, Rasmus Jensen: 8, Jacob Thorssell: 8, Luke Becker: 6.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!