Thorssell var positiva inslaget i derbyt

Ett steg i rätt riktning för egen del blev det för Jacob Thorssell, men det hjälpte inte när Västervik Speedway inkasserade säsongens första förlust.

Jacob Thorssell svarade för sin bästa insats för säsongen, men det hjälpte inte när Västervik föll mot Dackarna.

Jacob Thorssell svarade för sin bästa insats för säsongen, men det hjälpte inte när Västervik föll mot Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-05-24 06:30

Jacob Thorssell var ett få glädjeämnen i Västervik när han var tillbaka på sin gamla hemmabana i Målilla. Jacob bidrog med nio poäng efter två heatsegrar.

– Det var roligt att vara tillbaka. Det började lite segt för min del, men jag fick till lite på slutet och det lossnade, säger Jacob Thorssell efter förlusten med 52–38 mot Dackarna.

Det var i det åttonde heatet och tolfte heatet, Jacob ersatte David Bellego, som heatsegrarna kom sedan han besegrat Rasmus Jensen två gånger och Daniel Bewley.

– Det är skönt att vinna heat och det är jag nöjd med. Den här gången fick jag köra fem heat och det är något jag ska göra normalt sett. Det var ett steg rätt riktning för egen del.

– Vi visste att det skulle bli tufft utan Fredrik, men jag tycker vi kämpade på bra. Vi gjorde bort oss lite i början. Vi hade bra starter, men sedan gjorde vi lite misstag. 

Hur ser du på inledningen för egen del?

– Det har varit helt okej. Det har inte varit jättedåligt. Det är totalt värdelöst att köra tre heat bara. Jag fattar inte varför man har gjort så, svarar Jacob Thorssell.

undefined
En bekymrad Morgan Andersson fick se Västervik förlora mot Dackarna.

I ett ihåligt Västervik, som saknade Fredrik Lindgren, där de flesta förarna blandade och gav friskt med poängplockande blev Dackarna till en för övermäktig uppgift.

– Vi slarvade bort det här lite grand. Vi hade bra starter i de första fyra heaten, men ändå låg vi under med åtta poäng. Vi for över hela matchen, säger lagledaren Morgan Andersson.

Rasmus Jensen och Daniel Bewley plockar en "femetta" för Dackarna mot Västervik.
Rasmus Jensen och Daniel Bewley plockar en "femetta" för Dackarna mot Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!