Dackarna kunde inte hota Västervik

Dackarna såg ett tag ut att kunna ge Västervik en match. Till slut fick dock Målillalaget inrikta sig på att rädda bonuspoängen. Det gjorde de också efter förlust med 49-41. "Ska man spöa Västervik på hemmabanan så måste alla förare leverera. Så var inte fallet idag", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski var en av få förare som fick till det för Dackarna mot Västervik.

Maciej Janowski var en av få förare som fick till det för Dackarna mot Västervik.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-07-18 21:48

Det svängde rejält i inledningen av derbyt. Ledningen växlade mellan laget fram till sjunde heatet där Dackarna utjämnade till 21-21. Sedan kom det avgörande rycket av Västervik som skaffade sig en ledning med tio poäng lagom till pausen.

– Vi var bra med halvvägs in i matchen. Sedan har vi lite stolpe ut och gör misstag. Bewley körde omkull i sista sväng och Lebedevs fick ett stopp i fel läge. Det blev kostsamt, sa Teurnberg.

undefined
4 800 åskådare såg Västervik besegra Dackarna i derbyt.

Resten av matchen blev en kamp för att försvara bonuspoängen. Dackarna hade 14 poäng att gå på. Inför 15:e heatet ledde Västervik med tio poäng och hade chansen att få till en omkörning om de tog en "femetta" i sista heatet. Då visade Maciej Janowski sin klass och vann heatet för Dackarna.

– Janowski kliver fram och gör det riktigt bra. Rasmus Jensen levererar också på en hög nivå. Tyvärr är det för många förare i vårt lag som inte kommer upp i nivå. Bewley hade det också lite tufft. Han är sliten efter en intensiv period. Nu får vi ladda om för ny match mot Rospiggarna istället.l

V-vik-Dack 49-41

Västervik: Mikkel Michelsen 12, Gleb Chegonovb 10, Bartosz Smektala 9, Tai Woffinden 7, Jacob Thorssell 5, Mads Hansen 4, Anton Karlsson 3.

Dackarna: Maciej Janowski 14, Rasmus Jensen 12, Daniel Bewley 6, Andzejs Lebedevs 3, Filip Hjelmland 3, Brady Kurtz 2, Ludvig Lindgren 1.

Gleb Chegunov stod för en avgörande insats för Västervik.
Gleb Chegunov stod för en avgörande insats för Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!