Sundström besviken på sin egen insats

Bästa poängplockare, men Linus Sundström var långt ifrån nöjd med sin insats efter att Västervik Speedway förlorat derbyt mot Dackarna med 41–49.

Linus Sundström var inte nöjd med sin egen insats efter förlusten mot Dackarna.

Linus Sundström var inte nöjd med sin egen insats efter förlusten mot Dackarna.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-09-08 21:49

Det blev en hektisk tisdagskväll för flera av Västerviks förare i och med att lagledaren Morgan Andersson valde att köra riders replacement för Jason Doyle.

Detta innebar att det blev sju heat för trion Linus Sundström, Sam Masters och Mikkel Bech Jensen samt sex heat för Mads Hansen eftersom Västervik valde att toppa vid flera tillfällen.

– Jag hade sju schemalagda heat, men det strulade i ett heat för mig när jag åkte dit på tvåminutersregeln, säger Linus Sundström.

Vad hände när du missade tvåminutaren?

– Jag fick problem med cykeln och jag hann inte ut. Det var väldigt frustrerande. Jag skulle byta cykel och sedan gick kopplingshandtaget sönder. Hade jag åkt ut som det var hade jag inte kommit i väg från start. Nu fixade jag iordning det, men fick inte chansen att komma i väg från start. Det händer en gång per tionde år för mig, så nu bör jag klara mig ett tag, svarar Linus.

Västervik var aldrig riktigt nära att ta poäng i derbyt. Dackarna ryckte till sig en åttapoängsledning ganska snabbt som laget sedan aldrig släppte ifrån sig. Västervik försökte toppa sig ifatt i det tionde och elfte heatet, utan att lyckas få poängövertag.

– Det blev jämnare på slutet, men det är svårt att säga vad som hade hänt om jag fått starta i sjunde heatet. Vi får göra det bästa av förutsättningarna i år. Så är det med allting i år, både speedwayen och det vanliga livet. 

Enligt Linus är det inte optimalt att köra riders replacement i det schemat som används med sex förare.

– Det blir tufft om man ska toppa och det blir hektiskt. Du hinner nästan inte prata igenom med mekanikern vad som ska göras med cykeln. 

– Vi var lite ihåligare än vad de var. De hade fyra riktigt bra förare och vi orkade inte riktigt streta emot. Vi hoppas kunna slå dem på näsan nästa vecka på vår hemmaplan, konstaterar Linus.

Hur ser du på din egen insats?

– Den var inte godkänd. Jag brukar ha problem här och det hade jag den här gången också. Jag får klia mig i huvudet i bussen på vägen hem. Jag har inga problem med banan, men jag får inte upp farten och starterna fungerar inte. Jag åker inte härifrån något klokare, utan det är bara att bita ihop, svarar Linus Sundström.

Karta: Målilla
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!