En semi-förlust som sved • "Synd med den avslutningen"

Dackarna bjöd upp till rejäl fight i Gislaved. Ändå var det med ett visst mått av besvikelse som lagledaren Mikael Teurnberg kunde sammanfatta matchen (49–41 till Lejonen): "Synd med den avslutningen...".

Mikael Teurnberg följer det sista heatet och tvingas konstatera att Dackarna har åtta poäng att hämta upp mot Lejonen i returen kommande vecka.

Mikael Teurnberg följer det sista heatet och tvingas konstatera att Dackarna har åtta poäng att hämta upp mot Lejonen i returen kommande vecka.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-09-14 22:11

Det är skillnad på fyra poäng i ena eller andra riktningen. Mikael Teurnberg och Dackarna vet. 

Inför det allra sista heatet skiljde det bara fyra poäng till Lejonens fördel mot Dackarna. När det 15:e var över var avståndet åtta pinnar. Detta sedan Dominik Kubera/Jaroslaw Hampel besegrat Rasmus Jensen/Brady Kurtz. Och det något överraskande. Dackeduon tog nämligen en solklar femetta strax innan. 

– Det var såklart tråkigt att det blev som det blev i sista. Hade vi fått med oss oavgjort där istället...då hade det känts riktigt, riktigt bra, säger Teurnberg och skyndar sig att tillägga: 

– Visst är det en viss besvikelse just nu, men det här är långt ifrån över. Det finns klara möjligheter att vända på det här. Vi är starka på vår hemmabana i Målilla. 

undefined
Dackarna kunde inte haka på Lejonen i slutskedet av matchen. Här vinner Bartosz Zmarzlik och Jaroslaw Hampel mot Maciej Janowski och Nicolai Klindt i det tolfte heatet.

Dackarna fick annars en drömöppning, där förarna närmast flög fram ut från start. I matchens fem första heat var det en Dackeförare som passerade mållinjen först av alla. Laget hade också en sexpoängs-ledning efter lika många körda heat. 

Då kom vändningen efter en lyckad hemmatoppning. 

Ett av de efterföljande heatet väckte sedan stark irritation i Dackelägret. 

– Jag förstår inte varför det inte blev omstart där (sjunde heatet). Vi kom ju långt efter i starten, säger Teurnberg och suckar och får medhåll av ledarkollegan Ricky Kling. 

Dackarna kom sedan tillbaka starkt efter att ha åkt på tre raka femettor i baken. Inför matchens sista heat var det fortfarande helt öppet. Då kom smällen, med en ny femetta för Lejonen. 

– Det var jobbigt när vi hade gjort det så bra. Totalt sett var det en svajig match. 

undefined
Maciej Janowski inledde med en heatseger och fick till slut ihop åtta poäng.

Brady Kurtz och Nicolai Klindt imponerade i Dackarna. Däremot hade Frederik Jakobsen en tyngre kväll. 

– Han fick inte riktigt ordning på cyklarna, samtidigt är det tuffa motståndare vi möter. 

Mikael Teurnberg har inga tankar på att göra några förändringar i laget inför returen nästa vecka. 

Vad krävs för att ni ska vända på det här?

– Det är viktigt att vi får en bra start på matchen i Målilla. 

LÄS MER:

Lejonens lagledare: "Jag var förbannad"

Nicolai Klindt efter förlusten: "Ingen kan vara nöjd..."

BETYG: De var bäst i Dackarna

Så rapporterade vi – heat för heat

Bartosz Zmarzlik flaggar för ännu en heatseger. Världsstjärnan klev fram och avgjorde för Lejonen mot dackarna.
Bartosz Zmarzlik flaggar för ännu en heatseger. Världsstjärnan klev fram och avgjorde för Lejonen mot dackarna.
Lejonen–Dackarna 49–41

Lejonen: Bartosz Zmarzlik 13, Dominik Kubera 13, Jaroslaw Hampel 10, Oliver Berntzon 5, Mathias Thörnblom 4, Benjamin Basso 3, Casper Henriksson 1.

Dackarna: Brady Kurtz 12, Nicolai Klindt 8, Maciej Janowski 8, Rasmus Jensen 7, Jacob Thorssell 4, Ludvig Lindgren 2, Frederik Jakobsen 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!