Teurnberg om semifinalen: "En av de större matcherna"

Drömmen om en SM-final och ett guld kommer att ta slut för antingen Dackarna eller Västervik Speedway. Vad fäller avgörandet? "Det kan vara en fördel att vi har kört kvartsfinal", lyfter Mikael Teurnberg i Dackarna fram.

Mikael Teurnberg har fört Dackarna till semifinal. Där väntar derbyrivalen Västervik.

Mikael Teurnberg har fört Dackarna till semifinal. Där väntar derbyrivalen Västervik.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-27 19:32

Två stjärnspäckade lag. Två karismatiska lagledare. Två bittra derbyrivaler. Men bara en plats i finalen. Det är upplagt för en oerhörd rysare i semifinalen när Dackarna och Västervik drabbar samman. 

Det första mötet körs på Skrotfrag Arena i Målilla på tisdag. Returen blir dagen efter, på Hejla Arena i Västervik. Har något av lagen någon större fördel av sin hemmabana? Nja, inte om man frågar Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

– Jag tror att det tar ut varandra lite. Fredrik Lindgren har kört för Dackarna på vår bana i många år, Pawel Przedpelski har också kört här. I vårt lag så finns Jason Doyle som kört för Västervik i en säsong. Även Jacob (Thorssell) har kört där. Så jag tror inte det spelar så stor roll, säger han. 

Teurnberg gör sin första säsong med Dackarna och är alltså framme i semifinal. Han har tidigare vunnit ett SM-guld med Rospiggarna och varit med om flera semifinaler. Men en semi mot Västervik med Dackarna är givetvis speciellt för 54-åringen. 

– Alla matcher är stora, men den här är så klart en av de större. Jag rankar den här matchen högt, speciellt eftersom det är min första säsong i Dackarna. Jag har längtat efter det här och man längtar ju egentligen till en final, eftersom man målat upp en bild sen dag ett. Så det här har jag tänkt på i stort sett varje dag i ett års tid nu, säger Mikael Teurnberg. 

Vad talar för att ni vinner mot Västervik?

– Vi har kört bra och har bra form. Det kan vara en fördel för vissa av våra förare att vi också har kört kvartsfinal och att vi har hållit igång laget. Annars hade det varit ett uppehåll på 26 dagar om vi inte hade kört kvart, eftersom vi också stod över sista omgången. Men det är småsaker som kommer att avgöra. 

Lagledaren passar också på att lyfta Dackarnas starka hemmafacit. 

– Vi har inte förlorat någon gång hemma, så vi hoppas att den sviten håller i sig. 

Sporten direktrapporterar semifinalmötena på tisdag och onsdag, med start klockan 18:45 båda dagarna.

Dackarnas lag: 1) Tai Woffinden, 2) Maciej Janowski, 3) Jacob Thorssell, 4) Rasmus Jensen, 5) Jason Doyle, 6) Ricky Kling, 7) Avon Van Dyck.

Västerviks lag: 1) Artem Laguta, 2) Bartosz Smektala, 3) Vadim Tarasenko, 4) Fredrik Lindgren, 5) Pawel Przedpelski, 6) Anton Karlsson, 7) Noel Wahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!