Mästarna smygstartar säsongen – kör dubbla matcher

Premiären i Bauhaus-ligan börjar närma sig. Men redan i början på nästa vecka kickstartar Dackarna säsongen, med dubbla träningsmatcher mot Lejonen. "Resultatet är inte det viktiga", säger Mikael Teurnberg, lagledare.

Mikael Teurnberg ser fram emot de kommande träningsmatcherna.

Mikael Teurnberg ser fram emot de kommande träningsmatcherna.

Foto: Filip Gustafsson/Magnus Strömsten

Speedway2022-04-13 12:17

Den 3 maj drar den svenska högstaligan i speedway igång. För de regerande mästarna Dackarna är det bortamatch mot Piraterna som står på schemat. 

På måndag och tisdag smygstartar man säsongen, med en "challenge" mot Lejonen. Lagen möts två gånger, först i Målilla på måndag och sedan i Gislaved på tisdag.

– Det ska bli roligt. På måndag kommer vi ha ha fri entré, säger Mikael Teurnberg, som är lagledare i Dackarna.

Ingen av de utländska förarna kommer att finnas med. Det blir ändå en stark uppställning med svenska förare. Jacob Thorssell, Ludvig Lindgren, Alexander Woentin, Sammy och Avon van Dyck kommer alla att köra för Målillalaget. Dessutom lånar man in Anton Karlsson från Västervik.

– Resultatet är inte det viktiga och jag har egentligen inga större förväntningar. Sen är det officiella träningsmatcher, så givetvis vill man vinna, säger Teurnberg och fortsätter:

– Samtidigt gör vi det också lite för våra funktionärer och för att se att allt annat runt omkring funkar.

Lagledaren berättar även att den klassiska lagcupen, som traditionsenligt körs i Vetlanda, kommer att bli av i år. Detta trots att Vetlanda Speedway, som bekant, dragit sig ur Bauhaus-ligan i år och lämnat in en konkursansökan.

Tanken är att köra cupen 22 och 23 april.

– Ja, den kommer köras planenligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!