Teurnbergs hyllning efter krossen: "Körde riktigt bra"

Säsongen har knappast varit någon höjdare. Nu fick Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg äntligen dra på smilbanden igen. Eller vad sägs om seger, bonuspoäng och en återvändare som briljerade? "Det var verkligen en urladdning", säger lagledaren efter krossen (59–31) hemma mot Masarna.

Återvändande Frederik Jakobsen, till vänster, och stjärnan Maciej Janowski, till höger, var två av förgrundsfigurerna när Dackarna körde över Masarna.

Återvändande Frederik Jakobsen, till vänster, och stjärnan Maciej Janowski, till höger, var två av förgrundsfigurerna när Dackarna körde över Masarna.

Foto: Jonas Pettersson

Speedway2022-08-09 21:25

Publiken hade knappt hunnit bänka sig på Skrotfrag Arena under tisdagen, innan det small till i luftstaketet. Dackarnas Ludvig Lindgren körde i och hemmalaget såg ut att gå mot en mardrömsstart. Inte nog med det, i omstarten kopplade Masarna greppet och tog en femetta.

Var det här ytterligare en sådan där match där inget skulle gå Dackarnas väg?

– Det började struligt och jag hann tänka "nä, inte igen...", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Nej, det skulle inte bli stolpe ut den här gången. Mycket tack vare en viss Frederik Jakobsen och storstjärnan Maciej Janowski. De svarade direkt upp med en femetta – och fortsatte på den inslagna vägen under resten av kvällen. Duon körde tre heat ihop och vann dem med 5–1 varje gång. 

– Maciej och Frederik känner varandra sedan tidigare och har ett jättefint samarbete. Jag har funderat mycket och tittar man till exempel på förra året så kunde jag prova en del innan slutspelet och så. Det är skillnaden nu. Nu måste jag gå in i minsta detalj och får inte lämna något åt slumpen, menar Teurnberg.

Hans lag lämnade inte heller något till slumpen den här tisdagskvällen. Efter sju heat hade Dackarna ledningen med åtta poäng och fortsatte bara att ösa på. Det stora målet var att vinna med tio poäng eller mer, för att också säkra bonuspoängen. Det säkrade man redan efter 13 heat, då ledningen var hela 49–29.

– Det var verkligen en urladdning. Vi har varit bra tidigare också, särskilt i starterna av de sista matcherna, menar lagledaren efter slutsiffrorna 59–31.

Jakobsen var det, ja. Dansken blev klar för en återkomst till Dackarna i dagarna och visade direkt vad han kan bidra med. Efter att han kört in 12+3 poäng kunde Mikael Teurnberg bara lyfta på hatten.

– Vilket nyförvärv... Han körde riktigt bra. Det var som jag hoppades på när det blev klart med honom och vi har letat febrilt. Det känns riktigt bra.

Poängmässigt var annars Maciej Janowski allra bäst i Dackarna, med 14+1. 

– Nu är vi i alla fall uppe på rätt sida strecket, skrattar Teurnberg och syftar på att hans lag nu skuttat upp till sjätte plats i tabellen.

På torsdag är det dags på nytt. Då ställs man mot topplaget Lejonen borta i Gislaved.

– Nu går det inte att slappna av, utan det gäller bara att fortsätta. Nu ska vi ner till Gislaved på torsdag. Tyvärr är Janowski och Frederik (Jakobsen) borta då, men det visste jag om redan innan.

Hur går tankarna inför den uppgiften?

– Vi får bara ladda om. Jag måste anmäla lag och titta på snitt. Men Hjelmland (Filip) kommer att komma in då.

Förarpoäng Dackarna

Maciej Janowski 14+1

Frederik Jakobsen 12+3

Rasmus Jensen 12+1

Jacob Thorssell 5

Brady Kurtz 11+1

Viktor Trofimov 2

Ludvig Lindgren 3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!