Lagledaren om otäcka olyckan: "Tänkte bara helvete"

Det var en premiär som slutade med blandade känslor för Elit Vetlanda och lagledaren Mikael Wirebrand. Det blev förvisso seger mot Dackarna, men mycket av efterspelet kretsade givetvis kring Peter Ljungs otäcka olycka. "Det gick överstyr", säger lagledaren.

Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand var orolig efter den otäcka olyckan som skedde.

Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand var orolig efter den otäcka olyckan som skedde.

Foto: Haris Dreco

Speedway2020-08-11 21:51

Den efterlängtade premiären i elitserien (BAUHAUS-ligan) mellan Vetlanda och Dackarna på Hasses Motorstadion var otroligt jämn. Till slut var det hemmalaget Vetlanda som lyckades knipa segern (46–44) och få en perfekt start på säsongen 2020. 

– Det är mycket adrenalin men jäkligt skönt att vinna. Så starkt av laget att ta sig samman efter det som hände, säger Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand och syftar naturligtvis på situationen i det elfte heatet. 

Vetlandas Peter Ljung krokade i Dackarnas Avon van Dyck, tappade kontrollen, skenade otäckt iväg mot luftstaketet och slungades över det rakt in i en stolpe. Enligt rapporterna slogs Ljung medvetslös direkt men återfick sedan både medvetande och känsel. Efter matchen gav Wirebrand förhållandevis lugnande besked kring stjärnan. 

– Jag tänkte bara "helvete", rent ut sagt. Men när han lämnade i ambulansen så hade han känsel överallt och kunde röra samtliga delar av kroppen. Han hade inga stickningar eller något sådant men hade så klart ont i och runt bålpartiet och ryggen, säger Wirebrand.

Hur uppfattade du situationen som ledde fram till olyckan?

– Peter satsade och det gick överstyr, det finns inget mer att säga om det egentligen. 

Fanns det några diskussioner om att avbryta matchen?

– Nej, det var aldrig något snack om det, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!