Lagledaren inför derbyt: "Det är jätteviktigt för oss"

Peter Karlsson tittar inte så mycket på tabellen. Däremot hoppas han att Dackarna återigen ska hitta en bra känsla inför slutspelet. "Västervik blir en perfekt värdemätare", säger han inför tisdagens derbymatch.

"Det blir nog en nagelbitare." Det säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson inför Smålandsderbyt mot Västervik.

"Det blir nog en nagelbitare." Det säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson inför Smålandsderbyt mot Västervik.

Foto: Torbjörn Alllvin

Speedway2020-09-07 11:30

Inför de två avslutande omgångarna är det Lejonen, Rospiggarna, Vetlanda och Masarna som ligger topp fyra i Bauhausligan. De placeringarna ger en viss fördel i det kommande slutspelet.

Dackarnas lagledare Peter "PK" Karlsson säger så här inför dubbelmötet mot Västervik:

– Jag tror att det har mindre betydelse hur grundserien slutar. Om vi får börja hemma eller borta i kvartsfinalen spelar inte så stor roll. Det gäller att ha fullt lag och bra form i slutspelet när det verkligen gäller.

Samtidigt poängterar Peter Karlsson att Dackarna vill ha ett trendbrott – efter två raka förluster.

– Självklart vill vi vinna igen. Det här är den sista matchen på hemmaplan innan allvaret startar. Det är viktigt att förarna får en bra känsla inför slutspelet.

undefined
Inga polska förare – än. Däremot har Dackarna återigen tillgång till Frederik Jakobsen (t h).

Dackarna har anmält följande lag till derbyt mot Västervik: Jacob Thorssell, Joel Kling, Frederik Jakobsen, Hans Andersen, Oliver Berntzon, Avon Van Dyck och Theo Johansson.

Den stora skillnaden jämfört med förlustmatcherna mot Lejonen och Rospiggarna är att Frederik Jakobsen är tillbaka i laguppställningen. Som bekant har den duktige dansken missat de två senaste matcherna på grund av personliga skäl, då hans pappa gick bort nyligen.

Nu är han redo att köra igen.

– Det är jätteviktigt för oss. I början av serien plockade Frederik runt tio poäng varje match och vi har haft svårt att täcka upp för honom. Det är inte enkelt för en 16-åring att ta den platsen. Jag pratade med Frederik häromdagen och han är jättesugen på att komma igång. Innan han kommer till Sverige kör han en match i Polen under måndagskvällen, säger Peter Karlsson.

Var det aktuellt att ta med Patryk Dudek eller Pawel Przedpelski till det första derbyt mot Västervik?

– Nej, egentligen inte. Det här laget körde de tre första matcherna med bra resultat. Därefter har vi saknat Oliver Berntzon i en match och Fredrik Jakobsen i två matcher. Det har också märkts på resultaten. Det ska bli kul att se hur vi står oss med det här gänget igen. Dudek och Przedpelski finns tillgängliga om vi behöver dem senare under säsongen.

Joel Kling har haft det tufft på slutet. Hur ser du på hans position i laget?

– För mig var det självklart att plocka ut Joel igen. Han kämpar på och gör vad han kan. Jag vet att det laboreras en del med maskinerna, bland annat tävlade han i Örebro i söndags med bra resultat. Det vore trevligt för honom att plocka lite poäng på hemmabanan.

– Sedan får vi se hur det blir framöver. Ju närmare vi kommer slutspelet får vi titta på hur laget ska formeras. Nu finns det alternativ i truppen, men som sagt, det får bli en senare fråga. 

Västervik får troligtvis klara sig utan världsstjärnan Jason Doyle. Gästerna kommer ändå till start med ett starkt lag, där flera av förarna har kört bra på slutet. Bland annat Linus Sundström, Mikkel B Jensen och Sam Masters.

Peter Karlsson räknar med att det blir en jämn derbymatch i Målilla.

– Det blir nog en nagelbitare. Det är två relativt jämnstarka lag som möts. Jag är helt säker på att det blir bra speedway på tisdag, säger "PK".

* Ni kan följa derbyt mellan Dackarna och Västervik på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Rapporteringen från Skrotfrag Arena startar cirka 18:45.

Laguppställningar

Dackarna: 1) Jacob Thorssell, 2) Joel Kling, 3) Frederik Jakobsen, 4) Hans Andersen, 5) Oliver Berntzon, 6) Avon Van Dyck, 7) Theo Johansson.

Västervik: 1) Linus Sundström, 2) Mikkel B Jensen, 3) Sam Masters, 4) Mads Hansen, 5) Jason Doyle, 6) Anton Karlsson, 7) Alex Johansson.

Förutsättningar: Både Dackarna och Västervik har fortfarande chans på topp fyra. Just nu ligger de sexa respektive femma i tabellen. Returen i Västervik körs nästa tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!