Blandade känslor för Klindt: "Möter ett jättebra lag"

Nicolai Klindt var lite nöjd men mest besviken efter Dackarnas förlust mot Lejonen med 49–41. "Jag vann mina två första heat väldigt lätt, men sedan ändrades banan helt. Ingen kan vara nöjd med att förlora med åtta poäng, men chansen finns i returen på hemmaplan", sa han.

Nicolai Klindt bidrog med åtta poäng för Dackarna mot Lejonen.

Nicolai Klindt bidrog med åtta poäng för Dackarna mot Lejonen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-09-14 21:52

Det såg ut att kunna bli en bra kväll i Gislaved för Dackarna i allmänhet och Nicolai Klindt i synnerhet. Den formstarke dansken inledde med två imponerande segrar och såg oslagbar ut ett tag. Han fick en fin start, precis som hela Målillalaget.

– Det kändes väldigt bra i mina första heat, säger han och fortsätter:

– Det blev väldigt mycket luft ner till motståndarna båda gångerna. Tyvärr så ändrade banan karaktär helt sedan och blev väldigt hal. Det var nästan omöjligt att köra om då och jag fick inte till starterna alls, säger dansken efter matchen i Gislaved.

Efter sex poäng på två heat avslutade Nicolai Klindt med endast två på sina tre sista.

– Det kändes lite bättre åkmässigt i mitt sista heat. Totalt sett känns det tungt att förlora med åtta poäng när vi ledde med sex ett tag. Samtidigt möter vi ett lag med många toppförare som är väldigt svårt att slå.

Vad tror du om era chanser i returen?

– Vi är väldigt starka hemma i Målilla så slaget är inte förlorat än. Det hade känts lite bättre om det bara hade varit fyra eller sex poäng upp, men det är absolut inte kört, säger Klindt och fortsätter:

– Ingen kan vara nöjd med att förlora med åtta poäng, men chansen finns i returen på hemmaplan.

Nicolai Klindt glänste med två raka heatsegrar för Dackarna, men fick inte till det sedan.
Nicolai Klindt glänste med två raka heatsegrar för Dackarna, men fick inte till det sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!