Elitseriedebut för den unga talangen: "Roligt"

15-åringen Sammy Van Dyck gjorde ikväll sin debut i speedwayens elitserie Bahausligan mot Piraterna. "Det var jättekul" säger Sammy själv efteråt.

Sammy van Dyck fick under torsdagskvällen debutera i speedwayens svenska finrum.

Sammy van Dyck fick under torsdagskvällen debutera i speedwayens svenska finrum.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2021-07-01 22:33

På Skrotfrag Arena skulle den drygt 800 personer stora publiken komma och se en Van Dyck under kvällen. Inte Avon utan Sammy. Lagledare Mikael Teurnberg sa dagen innan match såhär om debutanten.

– Han har kört hårt hela våren och är bara 15 år. På träningarna med Dackarna har han varit jättebra men vi ska inte ha stora förväntningar på förhand. Men han är väl värd att få köra, och jag skulle inte plocka in honom om jag inte trodde på det, sa Teurnberg då. 

Sammy som kör matcher på lägre nivå och gjort det bra och när han fick beskedet från Mikael såg han det som en möjlighet.

– Det var roligt när jag fick veta att jag skulle få köra matchen. Jag har ju fått nya erfarenheter ikväll. Så det var riktigt spännande att testa på att få köra i elitserien, säger Sammy. 

Det började med att han ströks ifrån sina första två heat och Maksymilian Bogdanowicz ersatte. Men när väl Van Dyck kom ut på banan körde han tre heat och tog två poäng vilket han nog inte hade vågats hoppas på innan. 

– Jag hade absolut inga förväntningar överhuvudtaget innan matchen utan kom hit bara för att köra, säger han. 

Dackarnas lagledare är imponerad av Sammys insats.

– På förhand var många skeptiska till att jag tog med en femtonåring men jag är sån att jag bara kastar in. Väntan är inget man lär sig på. Han är en stor talang och även fast det är lång väg kvar så tar han poäng och verkligen fajtas om det. Man ser att han har mycket speedway i sig, avslutar Teurnberg.

Ungdomen i blå huva tog två poäng i debuten.
Ungdomen i blå huva tog två poäng i debuten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!