Stark start av Hjelmland – fick ändå bara tre heat

Mersmak personligen. Jobbig kväll för laget. Det var Filip Hjelmlands intryck efter Dackarnas klara förlust hemma mot Indianerna. "Det är aldrig roligt att förlora", sa han.

Filip Hjelmland bidrog med fyra poäng på tre heat när Dackarna föll klart hemma mot Indianerna.

Filip Hjelmland bidrog med fyra poäng på tre heat när Dackarna föll klart hemma mot Indianerna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-05-09 21:05

Den här säsongen har Filip Hjelmland tänkt att få sitt riktiga genombrott. 25-åringen från Mariannelund fick förtroendet bland de ordinarie förarna i Dackarnas premiär hemma mot Indianerna. Han fick också starten han drömt om på matchen.

– Det kändes jättebra i första heatet för min del. Jag kom iväg bra och lyckades nå ledningen efter en lyckad andrakurva, sa Hjelmland som besegrade meriterade konkurrenter som Szymon Wozniak och Rohan Tungate.

undefined
Filip Hjelmland fick en pangstart med seger i sitt första heat.

Dess värre kom lagkamraten Daniel Bewley sist i sitt premiärheat för Målillalaget så heatet slutade 3–3.

Hjelmland var tillfreds med sitt andra heat för kvällen också där han ordnade 3–3 tillsammans med Ludvig Lindgren. I tredje heatet fick han problem.

– Jag kom iväg bra där också egentligen och låg jämsides med en konkurrent. Tyvärr gled jag ut och hamnade i sprutet och fick tugga en del grus. Sedan var nollan ett faktum.

Fler heat än så blev det inte för Hjelmland. Istället fick han se sitt lag från sidan bli frånåkta av gästerna som vann med 51-39 till slut.

– Jag blev borttoppad i mitt fjärde heat och fick inte fler chanser, men det är bara att respektera.

För egen del var han nöjd med sin insats.

– Personligen så gav den här premiären mersmak. Jag visade att jag håller på den här nivån. Jag tycker också att de andra svenska förarna gjorde vad de skulle. Däremot har laget som helhet en del att fundera på. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!