Dackarna tog revansch – vann i hemmapremiären

Det blev en förlust i premiären av elitserien för Dackarna. På torsdagen, två dagar senare, hade man chans till revansch när det var dags för hemmapremiär på Skrotfrag Arena i Målilla mot Piraterna från Motala. Och visst blev det revansch.

Dackarna vann hemmapremiären mot Piraterna.

Dackarna vann hemmapremiären mot Piraterna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-08-13 21:33

Frederik Jakobsen och Hans Andersen fick chansen att ta kommandot direkt för Dackarna i det första heatet, men det var Piraternas Jonas Seifert som kom ut bäst och snabbast. Han ledde heatet från början till slut, med Jakobsen och Andersen bakom sig, vilket gav lagen tre poäng vardera.

Sedan såg det ut som att Dackarna skulle få med sig en femetta i heat nummer två, när Jacob Thorsell och Joel Kling kom iväg urstarkt. Men det höll bara i ett varv, sedan tappade Kling kontrollen och ramlade av cykeln (utan att skada sig, tack och lov). Därmed fick vi en omstart av heat två utan Kling. Väl där lämnade Thorssell de andra långt bakom sig och tvingade fram det andra raka 3–3-heatet för kvällen.

Istället var det Piraterna som fick med sig matchens första femetta, tack vare att Dackarnas Avon van Dyck och Oliver Berntzon fått problem med sina cyklar. I den första sladdpausen hade Motalalaget ledningen med 11–7. Noterbart var att samtliga förare skakade på huvudet efter heatet och anledningen till det verkade ha varit missnöje med banan i Målilla. 

Hemmalaget ville inte vara sämre efter sladdpausen och verkade ha bestämt sig. Jacob Thorsell drog iväg blixtsnabbt och Joel Kling lyckades haka på. Dackeförarna bevakade femettan hela vägen och tog med sig den in i depån också. 

4–2 till Piraterna i heat fem följdes upp med strålande körning av Frederik Jakobsen och Hans Andersen, som tog en bergsäker femetta för Dackarna. Det gav Målillalaget ledningen med 19–17.

I början på det sjunde heatet fick Avon van Dyck, som i tisdags krokade i Peter Ljung och kraschade (där det gick betydligt mer illa för Ljung), se sitt heat förstöras när han och en Piratförare kom i kontakt. 17-årige van Dyck föll av cykeln och åkte in i luftstaketet men kunde ta sig upp för egen maskin. Omstart utan honom följde – och Oliver Berntzon levererade och tog en viktig heatseger. 

3–3 blev det även i heat åtta och det var alltjämnt "bara" en tvåpoängsledning för Dackarna (25–22). I heatet efter det fick sedan ambulansen kallas in, när Piraternas Joel Larsson föll och fick Jacob Thorssells cykel i ryggen. Det tvingade matchen till ett längre avbrott och då tog man istället en tidigare paus. För Joel Larsson rörde det sig om en bruten underarm och därmed var det slutkört för honom. Omstart, heatseger för Thorssell igen och 5–1 till Dackarna. 

Det blev en ny femetta i det efterföljande heatet, när Berntzon knep heatsegern före Hans Andersen. I heat elva blev det sedan faktiskt 5–0 till Dackarna, då Peter Kildemand orsakat en krasch och kört omkull tillsammans med Dackarnas Frederik Jakobsen. Joel Larsson kunde som bekant inte komma till start och när Kildemand uteslöts blev det en nolla för Piraterna, en trea för Thorssell (igen!) och en ny femma för Dackarna. 40–25, och matchen var i princip redan avgjord inför de fyra sista heaten.

5–1 för Dackarna i heat tolv och saken var klar. Nomineringsheaten var av akademisk betydelse och slutresultatet skrevs till 55–34.

Noterbart är att unge Theo Johansson fick chansen i nomineringsheaten för Dackarna och tog direkt en heatseger i sitt livs första elitserie-heat. 

Poäng Dackarna: Frederik Jakobsen 11+2, Hans Andersen 5, Joel Kling 9+2, Jacob Thorssell 15, Oliver Berntzon 9, Avon van Dyck 2+1, Theo Johansson 3.

Poäng Piraterna: Jonas Seifert 11, Rasmus Broberg 3, Peter Kildemand 8, Henrik Bergström 5, Jonas Davidsson 4, Joel Larsson 3+1.

Joel Kling mot mål för Dackarna.
Joel Kling mot mål för Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!