Dackarna körde över Piraterna – vann med stora siffror

Under torsdagskvällen möttes Dackarna och Piraterna i den femte omgången av Bahausligan. Matchen slutade hela 67–23 till Målillalaget.

Maciej Janowski och Luke Becker var viktiga men ingen av dem tog full pott.

Maciej Janowski och Luke Becker var viktiga men ingen av dem tog full pott.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2021-07-01 21:43

Redan timmen innan ordinarie matchstart stod det klart att matchen var uppskjuten en halvtimme på grund av att man vill garantera förarnas säkerhet och inte stressa med banprepareringen. En timme försenad drog matchen äntligen igång. 

Med ett decimerat Piraterna och ett stjärnspäckat Dackarna började heat ett som förväntat med en femetta och ytterliggare en kom därefter, vilket inte var förvånande. När man nått heat tre strök Dackarna 15-åringen och debutanten Sammy Van Dyck för att ersätta med Maxksymilian Bogdanowicz. Det slutade med 3–3 efter en seger av Jacob Thorssell, han körde riktigt bra och tog full pott under kvällen med 15 inkörda poäng.

Matchen var mer en intressant duell mellan lagkamraterna i respektive lag om vem som skulle ta flest poäng. I det sjunde heatet kommer det alla i publiken väntat på. Sammy Van Dycks första start i Bahausligan. Han hängde på bra bakom trean Rasmus Broberg heatet igenom på en fjärde plats. Under kvällen protokollförde Målillanykomligen tre heat och två poäng efter övertygande tredjeplaceringar i de två avslutande heaten.

Innan heat nio blev det ett par likaresultat, närmare bestämt två. Men därefter vann Dackarna allt och Piraterna var inte ens i närheten. Slutsiffrorna skrevs till 67–23.

Nästa match för Dackarna är nästa vecka mot Vetlanda på bortaplan. Ett riktigt derby.

Danskarna blev heller inte fullpoängare i afton.
Danskarna blev heller inte fullpoängare i afton.
Poäng Dackarna

Jacob Thorssell: 15

Rasmus Jensen: 13

Luke Becker: 12

Maciej Janowski: 12

Frederik Jakobsen: 12

Sammy van Dyck: 2

Max Bogdanowicz: 1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!