Berntzon inför slutspelet: "Det går åt rätt håll"

Oliver Berntzon har fortfarande ont efter den otäcka kraschen i Västervik. Men kvartsfinalmatcherna mot Indianerna är inte i fara. "Jag kommer ge tusen procent", säger Dacke-stjärnan.

Oliver Berntzon är redo att köra i kvartsfinalen, även om kraschen mot Västervik i förra veckan fortfarande gör sig påmind.

Oliver Berntzon är redo att köra i kvartsfinalen, även om kraschen mot Västervik i förra veckan fortfarande gör sig påmind.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-09-21 19:02

Som bekant är speedwayfolket ett hårt släkte. Trots tuffa smällar har förarna en tendens att återhämta sig rekordsnabbt och snart stå på startlinjen igen.

Oliver Berntzon är inget undantag. I torsdags körde han i Polen – bara 48 timmar efter den våldsamma kraschen mot Västervik.

– Dagen efter smällen i Västervik var det faktiskt inte så farligt som jag trodde, men förmodligen berodde det på att högersidan fortfarande var bortdomnad. Jag åkte till Polen och det kändes okej när jag tävlade. Däremot blev det mycket värre efteråt. Det var som att blodcirkulationen kom igång igen. Då fick jag ont på riktigt.

Hur mår du nu?

– Bättre. Utifrån förutsättningarna är det skapligt. Man kan väl säga att det började vända i söndags.

När vi pratar med Oliver Berntzon återstår det drygt ett dygn till den första kvartsfinalmatchen mot Indianerna. 27-åringen är noga med att hålla igång kroppen.

– Jag är fortfarande väldigt öm. Om jag suttit ner ett tag är det riktigt smärtsamt att ställa sig upp.

Kommer det här påverka dig i kvartsfinalen?

– Det tror jag inte. Med tanke på att kurvan pekar åt rätt håll ska det inte vara några problem. Jag är uppe och stretchar varannan timme för att påskynda återhämtningsprocessen.

På förhand är kvartsfinalmötet mellan Indianerna och Dackarna en helt öppen historia. Oliver Berntzon säger så här:

– De har fyra riktiga toppåkare som vi måste få stopp på. Vi ska försöka hålla det så tajt som möjligt inför returen i Målilla på onsdag.

Vad är ett godkänt resultat i Kumla?

– Jag tycker att vi har alla chanser att vinna den första matchen. Skulle vi mot förmodan förlora så kanske max sex poängs skillnad är godkänt.

Många blev förvånade när varken Janowski eller Dudek fanns med i Dackarnas laguppställning. Är det något som du har reflekterat över?

– Nej, det kan inte jag lägga någon energi på. Jag måste fokusera på mig själv och min körning. Jag litar på att "PK" (Peter Karlsson) och de övriga i klubben har tagit ut det bästa tillgängliga laget.

Utöver Dackarnas slutspelsmatcher har Oliver Berntzon ett par tävlingar kvar i Polen, där hans Start Gniezno tillhör toppen i andraligan.

– Vi har gjort en bra säsong. Dessvärre blir det svårt att gå om Torun som leder. Inför de två sista omgångarna har vi bara en mikroskopisk chans att gå upp i Extraliga.

Dackarna har betydligt bättre odds än så att gå långt i slutspelet. Det första hindret är alltså Indianerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!