Pizza och kakor – Öbergs recept för VM-succĂ©

Lasagne, pizza och kakor. Nedsköljt med sportdryck. Och sĂ„ lite rörelse som möjligt. Det var Hanna Öbergs recept för succĂ©n i distansloppet. –Det verkar ha gjort susen, sĂ€ger hon efter silvermedaljen.

Hanna Öberg tar emot silvermedaljen.

Hanna Öberg tar emot silvermedaljen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2021-02-16 15:17

Hanna Öberg var besviken efter bĂ„de sprinten och jaktstarten i skidskytte-VM efter att kroppen inte svarade. Med bara en vilodag inför distansloppet var planen tydlig: Ă€ta mycket och röra sig lite.

– Analysen var att mixedstafetten var en riktig urladdning och att jag kanske inte riktigt hade Ă„terhĂ€mtat mig ordentligt frĂ„n den och legat lite back energimĂ€ssigt, sĂ€ger Hanna Öberg.

– I gĂ„r (lĂ€s mĂ„ndag) försökte jag att göra av med sĂ„ lite energi som möjligt och stoppa i mig sĂ„ mycket energi som möjligt. Receptet har varit lasagne till lunch, pizza till middag och dĂ€remellan har jag druckit sportdryck och kĂ€kat kakor, sĂ€ger Öberg.

– Det verkar ha gjort susen.

"Tillbaka"

Hanna Öberg slutade aldrig tro pĂ„ att formen inte var sĂ„ lĂ„ngt borta – den hade ju varit dĂ€r bara nĂ„gra dagar tidigare nĂ€r hon förde Sverige till VM-brons i den inledande mixedstafetten. Men hon medger att hon var lite orolig Ă€ndĂ„.

Pappa Tomas Öberg – som stöttar frĂ„n hemmaplan, sĂ€ger:

– Under de sista hĂ„rda passen pĂ„ lĂ€gret innan VM Ă„kte hon bĂ€ttre Ă€n lillasyster (Elvira Öberg). Vi började dĂ€rför misstĂ€nka att hon kanske hade dĂ„ligt med energi. DĂ€rför har hon under de hĂ€r 48 timmarna verkligen försökt ladda pĂ„ med sĂ„ mycket mat och nĂ€ring det bara gĂ„r, och det kan ju vara en orsak. Nu Ă€r hon tillbaka.

Pizza igen

Den bedrövade Hanna Öberg som för tvĂ„ dagar sedan stod i mixade zonen, dĂ€r intervjuerna görs, Ă€r utbytt mot en avslappad och leende silvermedaljör. Det Ă€r tydligt att det hĂ€r betyder mycket för skidskyttestjĂ€rnan.

– Jag Ă€r sĂ„ stolt över den hĂ€r medaljen och vad jag gör i dag. Det betyder jĂ€ttemycket att jag kan komma tillbaka pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet, sĂ€ger hon.

SÄ vad var det dÄ för pizza som bÀddade för succén?

– Det var nĂ„gon slovensk... Ingen klassiker. En med skinka och oliver.

Och nu kan det bli pizza igen.

– Ja, jag tror faktiskt att det blir pizza i kvĂ€ll igen, haha.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!