Asllani och Svensson i topp pÄ vÄr lista

Fantastiska idrottare frÄn Vimmerby, rolig ÄtertrÀff och iskallt stryktips. Det Àr nÄgra av punkterna pÄ Heta & Kalla listan.

 HÀr ser ni Jesper Svensson, Kosovare Asllani, stryktipset och annandagsmatchen för VIBK-damerna. Det tar plats pÄ listan.

HÀr ser ni Jesper Svensson, Kosovare Asllani, stryktipset och annandagsmatchen för VIBK-damerna. Det tar plats pÄ listan.

Foto: BildbyrÄn, Haris Dreco, Tobias Wallström, Svensk Bowling

Krönika2022-12-29 11:35

GLÖDHETT
Hyllade Vimmerbyidrottare

TvĂ„ Vimmerbybördiga idrottare har i dagarna prisats för sina starka prestationer under Ă„ret. I en gala i Monaco tilldelades Kosovare Asllani utmĂ€rkelsen "Golden Foot", som första kvinna nĂ„gonsin. Det Ă€r stort, mycket stort. Av bara farten fick hon ocksĂ„ pris som Årets mittfĂ€ltare av Svenska Fotbollförbundet. Jesper Svensson har ocksĂ„ hamnat i rampljuset – igen. 27-Ă„ringen Ă€r en av vĂ€rldens bĂ€sta bowlare och utsĂ„gs för fjĂ€rde gĂ„ngen till Sveriges bĂ€ste pĂ„ herrsidan. 

HETT
VĂ„rserien

MĂ„nga har vĂ€ntat. Nu Ă€r vi dĂ€r. Hockeyn Ă€r igĂ„ng igen. I onsdags kvĂ€ll premiĂ€rspelade Vimmerby Hockey borta mot Huddinge i vĂ„rserien (förlust 2–1). PĂ„ fredag Ă€r det dags för nytt möte mot ett tippat topplag, BorĂ„s. Det finns alla förutsĂ€ttningar för att vi har mĂ„nga rafflande matcher framför oss, dĂ€r VH jagar en plats topp-tre och spel i playoff. 

VARMT

ÅtertrĂ€ffen

Förr i tiden var det populĂ€rt i jultider med matcher mellan slocknade stjĂ€rnor och Ă„rets lag. Det förekom bĂ„de i hockey och innebandy. Nu har traditionen vĂ€ckts till liv igen. PĂ„ annandagen möttes VIBK Dam dĂ„tid och VIBK nutid. Det blev pĂ„ flera sĂ€tt en riktig fulltrĂ€ff. Matchen lockade mĂ„nga Ă„skĂ„dare till idrottshallen i Vimmerby och bjöd ocksĂ„ pĂ„ innebandyunderhĂ„llning. Vi applĂ„derar initiativet och hoppas pĂ„ repris nĂ€sta jul. 

LJUMMET
Tippet...

Tja, jag vet inte. Jag brukar vara hyfsad nĂ€r det kommer till att tippa resultat, men det vet i katten om det gĂ€ller Stryktipset i fotboll. Inte för att jag tippar frekvent varje vecka, men i mĂ„ndags var det dags. Jag kĂ€nde att jag hade nĂ„got riktigt bra pĂ„ gĂ„ng – pĂ„ förhand. Den hĂ€r raden var ju klockren. KĂ€nslan var att det hĂ€r skulle kunna bli en försenad julklapp och en kraftig utmaning om 13 rĂ€tt. Jag bĂ€nkade mig för att följa Leicester-Newcastle. DĂ€r hade jag 1X. Efter sju minuter hade Newcastle gjort bĂ„de 0–1 och 0–2. Tack för det! Det bidde bara sex rĂ€tt till slut. 

KALLT
Spurs starter

SĂ„ var det dags igen. Vad sysslar egentligen Tottenham med i början av matcherna? I sina senaste nio (!) tĂ€vlingsmatcher har de hamnat i underlĂ€ge. Klart att det blir svĂ„rt att vinna dĂ„. Att det allt som oftast sker en rejĂ€l uppryckning senare delen av matcherna Ă€r en klen tröst i sammanhanget. Som mot Brentford i mĂ„ndags. En pinne rĂ€cker inte lĂ„ngt för att pĂ„ allvar kunna vara med och hota om topp-fyra och ligatiteln. 

Kosovare Asllani har prisats för sina prestationer under Äret.
Kosovare Asllani har prisats för sina prestationer under Äret.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om