Hur gick egentligen mitt Allettan-tips?

Då var det dags för summering. I lördags eftermiddags spelades den sista omgången av den södra Allettan. Innan serien satte jag ett tips, som jag trodde hårt på. Men...hur gick det egentligen. Hur var utfallet? Här är svaret.

Så blev utfallet på Torbjörn Allvins tips i Allettan.

Så blev utfallet på Torbjörn Allvins tips i Allettan.

Foto: arkiv

Krönika2021-03-14 18:05
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så här var mitt tips inför Allettan: 

1) Troja, 2) Nybro, 3) Huddinge, 4) Vimmerby, 5) Karlskrona, 6) Mörrum, 7) Mariestad, 8) Dalen, 9) Visby, 10) Skövde. 

Hur slutade det då? Var mitt tips helt uppåt väggarna?

Nja, både och får jag lov att säga. Totalt sett är jag nöjd. Enligt mitt sätt att se det är två placeringar plus eller minus inom en okej felmarginal. Och det var faktiskt bara tre lag som hamnade utanför den; Dalen, Troja och Karlskrona. 

Delar vi in serien i två halvor: de fem första lagen och de fem på undre halvan, så var mitt tips ganska så bra. Nybro, Troja, VH och Huddinge var på rätt sida i toppskiktet. Mörrum, Mariestad, Visby och Skövde samma sak i bottenskiktet. Det lag jag bommade rejält på var Dalen. Laget från Norrahammar får vi lov att säga blev seriens stora överraskning och slutade tvåa efter en hård duell med Vimmerby. Karlskrona hade jag som femma, men det gick inget vidare för det forna SHL-laget, som slutade nia i tabellen. Jag var också en bit ifrån med Troja/Ljungby, som jag hade som etta i Allettan. Efter förlusten mot Vimmerby i lördags slutade grundseriesegrarna först på femte plats i tabellen. 

Tre lag prickade jag helt rätt på: Mörrum, Mariestad och Skövde. 

Så här slutade serien: 

1) Nybro. 2) Dalen, 3) Vimmerby, 4) Huddinge, 5) Troja, 6) Mörrum, 7) Mariestad, 8) Visby, 9) Karlskrona, 10) Skövde.