Vimmerby klättrar i tabellen efter viktig hemmaseger

Underläge efter 32 sekunder. Vimmerby Hockey fick sannerligen en mardrömsstart mot Mörrum. Trots det lyckades VH vinna med 4–1 och klättra flera placeringar i tabellen.

Det blev som förväntat jämnt när Vimmerby tog emot Mörrum.

Ishockey2021-01-31 18:03

Som tidigare matcher på hemmais i Allettan fick vi se en fartfylld, underhållande och chansrik öppning. Mörrum inledde bäst och gjorde mål redan efter 32 sekunder då Khalid Ibrahim fick ett bra läge i "slottet" och satte pucken högt bakom Tomas Rydén.

Repliken kom tämligen snabbt för Vimmerby. Pigga kedjan med Todd Winder, Jakob Karlsson och Jonas Nyman låg bakom kvitteringen, där den förstnämnde slog in en retur efter skott av Karlsson. VH hade sedan flera lägen att ta ledningen, men fick inte till avslutningarna.

Mittperioden var gästernas första tio minuterna. De åkte mer skridskor, skapade flera långa anfall och vann många dueller. Efterhand jämnade Vimmerby ut spelet och fick också utdelning. Todd Winder hittade en fri Oscar Gustafsson på bortre stolpen. 2–1.

I inledningen av den tredje perioden var Johan Schreiber ytterst nära att sätta 3–1, men hans avslut tog i ribban. Schreiber skulle dock få sin revansch... Efter 50:14 styrde han in 3–1 i powerplay. Assistpoäng till Pelle Ström och Todd Winder (hans tredje poäng för kvällen). Nästan direkt efter det målet fick Vimmerby återigen ett powerplay. Då hängde 4–1 i luften ett par gånger. Bland annat var Josh Brittain och Pierre Gustavsson nära att näta. Stolpen räddade Mörrum den gången.

I slutet jagade bortalaget en reducering och kvittering, men Vimmerby stod emot på ett bra sätt och kunde bärga tre mycket viktiga poäng i Allettan-tabellen. I slutsekunderna kom även 4–1 genom Jonas Nyman. Det var faktiskt första gången i Allettan som laget gjorde fler än två mål.

VH ligger nu fyra i den något haltande tabellen, då flera matcher ställts in den senaste veckan på grund av nya coronafall. Vimmerbys nästa match är på onsdag, borta mot Troja/Ljungby.

VH-Mörrum 4–1

Första perioden: 0–1 (0.32) Khalid Ibrahim (Arvid Sahlsten, Oscar Holst), 1–1 (4.14) Todd Winder (Jakob Karlsson).

Andra perioden: 2–1 (34.40) Oscar Gustafsson (Todd Winder, Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 3–1 (50.14) Johan Schreiber (Pelle Ström, Todd Winder), 4–1 (59.59) Jonas Nyman (Oscar Gustafsson).