Vilken mardrömsmotståndare, VH

Nä. Karlskrona är sannerligen ingen favoritmotståndare för Vimmerby Hockey. Återigen blev Blekingegänget och förra elitlaget en för svår nöt att knäcka för VH. KHK vann med 5–2.

Vimmerby Hockey hade det tufft mot Karlskrona hemma.

Ishockey2021-12-10 21:11

Sex raka förluster. Skulle Vimmerby Hockey lyckas vända den trista trenden mot Karlskrona de två senaste säsongerna? Nej. VH blev mer eller mindre överkört av ett tempostarkt och hårt pressande KHK i första perioden. Det var klasskillnad mellan lagen – då. Utan en inspirerad Robin Christoffersson hade underläget (0–2) varit större när vi summerat de inledande 20 minuterna. Vimmerby hade fasligt svårt att hitta rätt, både i försvarsspel och anfallsspel. Karlskrona gav inte hemmalaget någon tid alls att bygga upp ett ordnat spel.

Båda fullträffarna stod för övrigt Erik Santesson för, när han från nära håll överlistade Christoffersson.

Karlskrona inledde även mittperioden starkt. Efterhand lyckades Vimmerby nå en högre höjd i sitt spel och skapade också ett flertal heta möjligheter. Skyttekungen Lucas Jidenius hade tre bra chanser, Jakob Karlsson ett skott i ribban och Tatu Kokkola ett friläge. Då visade KHK-målvakten Mika Järvinen sin klass.

Vimmerby fick sedan en mardrömsöppning på tredje då Jesper Hultberg från nära håll satte 0–3 efter dryga minuten. Avgjort? Nä. Vimmerby tryckte gasen i botten och fick utdelning då Todd Winder reducerade till 1–3 kort efteråt. Tyvärr för VH:s del blev glädjen ganska kortvarig eftersom Jacob Grönhagen i spel fem mot fyra gjorde 1–4.

VH skapade mycket chanser och fick också utdelning i powerplay genom Gustav Jansson, men det var för kort tid att komma ifatt. Istället kom 2–5 i öppen kasse.

VH-Karlskrona: 2-5

Första perioden: 0–1 (9.04) Erik Santesson, 0–2 (18.53) Erik Santesson, spel 5/4.

Tredje perioden: 0–3 (41.30) Jesper Hultberg, 1–3 (43.26) Todd Winder (Jakob Karlsson, Pelle Ström), 1–4 (45.06) Jacob Grönhagen, spel 5/4, 2–4 (58.25) Gustav Jansson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), spel 5/4, 2–5 (59.17) Simon Andersson.