Dageryd om flyttryktena: "Alltid lika roligt med Silly Season"

William Dageryd har gÄtt frÄn klarhet till klarhet i VH-tröjan. Likt mÄnga andra gjorde backen sin klart bÀsta sÀsong, och var med och förde upp laget till nya höjder. "Vi har gjort det jÀkligt bra", sÀger backen till Vimmerby Tidning.

William Dageryd var den VH-spelare med bÀst plus/minus-statistik den gÄngna sÀsongen.

William Dageryd var den VH-spelare med bÀst plus/minus-statistik den gÄngna sÀsongen.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-26 19:30

Tittar vi till siffrorna gĂ„r det att notera att plus/minus-statistiken sköt i höjden för Dageryd den gĂ„ngna sĂ€songen. 

Sammanlagt landade han pĂ„ +25 pĂ„ 49 spelade matcher, vilket var bĂ€st i laget. NĂ€stintill identiska siffror som hans backkollega William Alftberg, som hade +24. William och William – succĂ©duon.

– Vi har varit sammansvetsade och framförallt bidragit defensivt, men ocksĂ„ utvecklat vĂ„rt offensiva spel. Jag tycker vi har gjort det jĂ€kligt bra och det har funkat kanon.

undefined
William och William. Backarna Alftberg och Dageryd tillsammans med mÄlvakten Robin Christoffersson under matchen mot Halmstad.

I dessa tider slĂ€ngs det rykten till höger och vĂ€nster. Vissa mer sanningsenliga Ă€n andra. Att andra klubbar i Hockeyallsvenskan ryktas vara sugna pĂ„ att ta del av William Dageryds tjĂ€nster bör dock inte komma som en överraskning. 

– Jag tycker alltid det Ă€r lika roligt med Silly Season. Man fĂ„r höra alla möjliga rykten om en som man inte ens vet om sjĂ€lv. Vi fĂ„r se vad som hĂ€nder framöver. 

Till Vimmerby Tidning ger han i alla fall ett tydligt besked:

– Jag har inte skrivit pĂ„ för nĂ„gon annan klubb.

Med tanke pÄ Vimmerbys position i nÀringskedjan Àr det ingen vild gissning att lönerna som erbjuds kan vara större i andra klubbar. NÄgot som kanske kan locka VH-spelare som funderar över sin framtid.

– SĂ„ kan man se pĂ„ det. Samtidigt Ă€r inte pengar allt hĂ€r i vĂ€rlden och Ă€ven om man fĂ„r en större pengapĂ„se kanske man inte fĂ„r samma förtroende. Man kan vrida och vĂ€nda pĂ„ det dĂ€r sĂ„klart, sĂ€ger William Dageryd.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!