VH möter formstarkt lag – stjärnan är tillbaka

Läget har ljusnat för Mörrums GoIS. Efter en knackig inledning har laget nu två raka segrar i bagaget när man tar sitt pick och pack och reser till Vimmerby.

VH:s Linus Ljung och Mörrums Adam Ingvarsson senast lagen möttes. Räkna med att det smäller på onsdag igen.

VH:s Linus Ljung och Mörrums Adam Ingvarsson senast lagen möttes. Räkna med att det smäller på onsdag igen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-10-20 19:40

Att det är glada miner i och runt Mörrum för tillfället förstår man. Laget har tagit två karaktärstärkande segrar på kort tid. Först besegrade man Hanhals efter straffar och sedan slog man Borås på bortais i förlängning. 

– Vi hade ett gäng spelare borta senast (mot Borås i lördags) men gjorde det bra ändå. Det är klart att det är lättare när man har två raka segrar, säger Thomas Engman, som är ny tränare i Mörrum inför den här säsongen. 

Den stora poängkungen, Marcus Paulsson, var en av spelarna som missade den senaste matchen. Han är tillbaka nu när Vimmerby Hockey står för motståndet under onsdagskvällen.

– Han var på utbildning senast, så det är ingen skada eller något. Däremot har jag ingen trupp spikad för tillfället. Det finns fortfarande några frågetecken att reda ut, förklarar Engman, som förväntar sig en tuff kamp mot VH.

– Av det jag sett hittills så är Vimmerby starka defensivt och bra disciplinerade. Vi har haft lite svårt att göra mål under säsongen, så vi får se hur vi står oss mot deras defensiv. Samtidigt ska vi försöka fokusera på vårt spel och det vi ska göra.

Thomas Engman kommer annars från en tid som tränare för Strömsbro IF, som spelar i den östra Hockeyettan.

– Den södra serien är ett, till och med två snäpp upp. Lagen här är mycket mer jämna och det är inte lika mycket fram och tillbaka som i den östra serien. Alla kan slå alla, säger han.

Vimmerby kommer närmast från en stabil 4–1-seger mot Hanhals.

– Det var kul att vi fick utdelning framåt i den matchen. Sett över 60 minuter var det en av säsongens bästa insatser. Sedan finns det alltid detaljer som vi kan justera för att spela ännu bättre, säger tränaren Phil Horsky.

Han har stor respekt för Mörrum i allmänhet och Marcus Paulsson i synnerhet.

– Jag har sett två av deras matcher och det finns mycket kvalité i laget, framför allt offensivt. Paulsson är nyckeln. Det är han som styr det hela.

– Men vi ska inte fokusera för mycket på Mörrum. Oavsett motstånd ska vi alltid spela med ett konsekvent lagspel, säger Horsky.

Inför den sjunde omgången av södra Hockeyettan skiljer det bara två poäng mellan tabellfyran Vimmerby och åttan Mörrum. Backen Gustav Nielsen från Västerviks IK är återigen med i VH-truppen.

* Ni kan följa onsdagens match på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Det är nedsläpp 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!