VH fick nöja sig med två poäng mot KRIF

Vimmerby fick med sig två poäng från hemmamatchen mot Kallinge/Ronneby efter 3–2 efter förlängning. "Vi var klart närmast tre poäng, men två är okej", sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Lucas Jidenius avgjorde för VH i förlängningen.

Ishockey2021-10-13 21:43

VH:s möte med KRIF kändes jämnt och spännande på förhand och så blev det. Spelmässigt gick den första perioden till Vimmerby med knapp marginal. De klara chanserna var lätträknade åt båda hållen. Den som lyckades spräcka nollan var Todd Winder. Efter knappt tio minuter blev han frispelad av Jakob Karlsson och satte fart mot mål från högerkanten. Winder tvekade inte utan tryckte in pucken lågt.

Gästerna fick chansen att komma in i matchen i spel fem mot tre i slutet av första perioden, men det hjälpte föga. Det var egentligen först i mitten av andra perioden som de lyckades få tryck i anfallszon och vaska fram några farligheter. Gustav Bågenvik som gjorde sin första seriematch för säsongen i mål stod emot.

VH såg ut att få med sig 1–0 efter två perioder, men 20 sekunder före pausen slog KRIF till. Andreas Nordfeldt låg bakom 1–1 med ett lågt effektivt avslut från distans.

Trots motgången började VH starkt i tredje och det syntes att det var laget som ville mest framåt. Anton Carlsson fick chansen mot ett princip öppet mål. I halvliggande position fick han iväg ett avslut, men pucken gick i målramen och ut. Kort därpå kom 2–1 för VH då Pelle Ström såg ut att få bli matchvinnare.

Gästernas poängkung Sebastian Magnusson ville dock annorlunda och lyckades till synes från ingenstans skapa ett läge och ordna kvitteringen till 2–2 ett par minuter från slutet.

I förlängningen tog det en och en halv minut för VH att avgöra. Anton Carlsson hittade fram med en passning till Lucas Jidenius som sköt. Målvakten släppte retur och Jidenius hann fram på den och tråcklade in pucken köksvägen.

Välförtjänt enligt VH-tränaren Staffan Lundh.

– Jag tycker att vi visade att vi ville mest i tredje och det kändes lite snöpligt att släppa in kvitteringen till 2–2. Tre poäng vill man ju ha, men två får vara okej det med, sa Lundh som var nöjd med insatsen som helhet.

– KRIF var bra organiserade och vi hade problem att ta oss in på deras kasse. Vi fick en svacka i andra perioden, men i övrigt känns det ändå som vi är lite hetare och vill mer.

Matchfakta

Målen: 1–0 (09.56) Todd Winder (Jakob Karlsson, Helge Holmstrand), 1–1 (39.40) Andreas Nordfeldt (Luks Fredin), 2–1 (49.41) Pelle Ström, 2–2 (56.34) Sebastian Magnusson, 3–2 (61.35) Lucas Jidenius (Anton Carlsson).