VH dominerade spelmässigt – vann säkert till slut

Skulle ett formstarkt Mörrum kunna störa VH i Vimmerby Ishall? Nej, inte riktigt. VH dominerade stundtals och även om effektiviteten var si sådär så kunde man enkelt avfärda Mörrum med 4–1.

Här jublar VH-spelarna efter Jakob Karlssons mål.

Ishockey2020-10-21 21:17

Mörrums två raka segrar (en på straffar och en i förlängning) tydde på att laget hade fått upp farten inför mötet med Vimmerby Hockey under onsdagen. VH hade i sin tur studsat tillbaka mot Hanhals på söndagen efter tre raka förluster.

Men onsdagsmatchen blev en ensidig historia. VH inledde bra och fick utdelning direkt i den tredje minuten, när Oscar Gustafsson öppnade målskyttet efter att ha blivit frispelad av Jakob Karlsson. Sedan var det framspelarens tur att skriva in sig i målprotokollet. Karlsson tog emot en passning av Gustav Jansson och smällde in 2–0 med ett hårt skott. Didrik Jansson, som för övrigt var bortalagets bästa spelare, hade inte en chans.

2–0 efter elva minuter och VH hade full kontroll på händelserna. Det hade man också i den andra perioden. Där såg det ut som att VH spelade i powerplay – hela tiden. Det gjorde man givetvis inte, men Mörrum lyckades inte skapa någonting framåt och VH visade upp ett mycket fint passningsspel och radade upp skottlägen. Problemet var bara att pucken inte ville in bakom Jansson i målet. Det blev heller inga fler mål då, men skottstatistiken i den andra (20–6) talar sitt tydliga språk.

Det såg ut att bli dramatiskt direkt i den tredje perioden. Hampus Henriksson reducerade för Mörrum direkt och frågan var om VH skulle hålla undan? Jo, det var aldrig någon fara. VH tog tag i det direkt och fick in det sköna 3–1-målet bara fyra minuter senare, när Ludvig Vännström hittade rätt. Mörrum vaskade fram ett par lägen, men när Jakob Karlssons läckra passning hittade Gustav Jansson var saken klar. 4–1 och tre nya poäng till VH.

Därmed har VH nu två raka 4–1-segrar och har hittat vinnarspåret igen.

VH-Mörrum 4–1

Målen: (02.04) 1–0 Oscar Gustafsson (Jakob Karlsson), (10.56) 2–0 Jakob Karlsson (Gustav Jansson, Oscar Gustafsson), (41.25) 2–1 Hampus Henriksson, (45.25) 3–1 Ludvig Vännström (Olle Hellström), (56.16) Gustav Jansson (Jakob Karlsson, Jonas Nyman).

Skotten: 13–13, 20–6, 12–17.

Utvisningsminuter: 4–4.