Hampus SylvegÄrd efter VH:s bortamatch mot VIK

I Vimmerbys första trĂ€ningsmatch för sĂ€songen vĂ€ntade VĂ€stervik i Tjusthallen. Trots att VIK ska vara ett bĂ€ttre lag pĂ„ pappret bjöd VH verkligen upp till match, men föll med 3–2.

Vimmerbys Adam Dahl kvitterade till 2-2.

Vimmerbys Adam Dahl kvitterade till 2-2.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2023-08-25 21:00

– Lite av en försĂ€songsmatch Ă€ndĂ„ frĂ„n vĂ„r sida, vi har inte riktigt tajmningen. Det syns allra tydligast under den första perioden, berĂ€ttar trĂ€naren Hampus SylvegĂ„rd direkt efter slutsignal.

Om första perioden var jÀmn kan vi verkligen inte sÀga samma om period nummer tvÄ. VH satte gasen i botten direkt och pressade stundtals ned VIK i försvarszon under lÄnga stunder.

– I andra fĂ„r vi mer kontroll pĂ„ grejerna samtidigt som vi tar bĂ€ttre beslut. I andra för vi ocksĂ„ matchen och tar verkligen tag i spelet. Visst finns det förbĂ€ttringspotential dĂ„ vi Ă€r lite rostiga i vissa moment. Men det Ă€r en hel del saker som sitter relativt bra Ă€ndĂ„. Vi Ă€r bra i första ocksĂ„ men i andra visar vi att vi kan vara riktigt bra. 

undefined
Martin PÀrna svarade för Vimmerbys första mÄl för sÀsongen nÀr reducerade till 1-2.

SÀrskilt glad Àr SylvegÄrd över besluten och hur Vimmerby vÄrdar pucken. Det tar han med sig och Àr nÄgot att bygga vidare pÄ inför fortsÀttningen.

– SĂ€ttet hur vi vĂ„rdar pucken och hela tiden tar hand om den i olika momenten vi stĂ€lls inför. Vi Ă€r kreativa, hjĂ€lper varandra mycket och Ă€r duktiga fysiskt. Vi vill lĂ€gga till den fysiska aspekten till vĂ„rt spel som vi kanske saknade nĂ„got under förra sĂ€songen. Vi vill vara tuffare att möta. Det Ă€r ett omrĂ„de vi kan förbĂ€ttra.

Trots den fina matchen av VH vill inte riktigt SylvegĂ„rd lyfta fram nĂ„gon sĂ€rskild spelare som utmĂ€rkte sig. Han tycker istĂ€llet att hela laget gjorde en bra insats. 

– Nja, jag tycker mĂ„nga skötte sig bra idag. Klart det alltid finns vissa individer som sticker ut, men det Ă€r svĂ„rt att pĂ„ rak arm rabbla upp de nu. SĂ€rskilt nĂ€r man har varit sĂ„ inne i matchen och verkligen levt sig med.

För VH var detta sÀsongens första trÀningsmatch och SylvegÄrd Àr stolt över hur bra laget var fast man bara trÀnat sex, sju pass tillsammans. Dessutom hade man ett stolpskott med endast sex sekunder kvar att spela.

– Jag lĂ€gger inget fokus pĂ„ vĂ„ra motstĂ„ndare utan allt fokus pĂ„ vĂ„rat lag och vĂ„r prestation. Vi för matchen pĂ„ ett vĂ€ldigt bra sĂ€tt och vi förvaltar vissa saker bra. Men det Ă€r tidigt pĂ„ sĂ€songen och vi har bara en sex, sju ispass i benen. DĂ€rför Ă€r jag Ă€ndĂ„ stolt över grabbarnas insats fast det blev förlust. VIK har Ă€ndĂ„ spelat tvĂ„ matcher, sĂ€ger SylvegĂ„rd.

Han avslutar med att meddela att de kör igÄng igen pÄ mÄndag för att vara sÄ redo som möjligt inför torsdag nÀr Vimmerby tar emot VIK i Vimmerby.

Matchfakta:

Första perioden: 1–0 (4,20) Robin Carlsson, 2–0 (9,27) Theo Jacobsson (Salqvist/Edwardsson), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (3,22) Martin PĂ€rna (Karlsson), spel fem mot fyra, 2–2 (15,55) Adam Dahl (Göransson).

Tredje perioden: 3–2 (16,07) Theo Jacobsson (Gabrielson).

Utvisningar, VIK: 6 x 2 min. Vimmerby: 4 x 2 min.

Skotten: 31–28 (12–9, 12–11, 7–8)

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!