VH avslutade Allettan med ny seger mot Troja

Då var det klart. Allettan är slutspelad för Vimmerby del. Det blev seger med 5-3 mot Troja.

Det blev seger för VH mot Troja.

Ishockey2021-03-13 18:15

Efter en jämn inledning var det VH som fick sätta första pucken i nät. Efter ett fint powerplay hittade Jakob Karlsson i sin favoritposition bakom motståndarkassen upp till Anton Carlsson. 1–0. Det bjöds annars inte på någon vidare fartfylld hockey med drösvis av chanser, nä...snarare tvärtom. Det var kontrollerat och lagen tog ut varandra. Troja hade dock mer puck. Vimmerby var på väg till periodvila med 1–0 i ryggen, då kom kvitteringen som en blixt från klar himmel. Tomas Rydén fick inte tag på Moa Lindqvist-Muci lösa puck på mål. 1–1.

Gästande Troja inledde mittperioden i ett högt tempo och tryckte tillbaka VH rejält. Det kändes bara som en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Det dröjde till 29.00, då Simon Wester från nära håll styrde in 1–2 precis när Vimmerby blivit fulltaligt efter utvisning.

Kvitteringen skulle komma ett par minuter senare, då Vimmerby i sitt andra powerplay fick utdelning. Johan Schreiber höll sig framme och satte 2–2.

Vimmerby öppnade sedan sistaperioden mycket starkt och logiskt kom också 3–2. Jakob Karlsson var fri framför mål och kunde stöta in pucken i mål. Glädjen blev inte långvarig då Victor Gagic styrde in 3–3. Ett par minuter senare var VH i förarsätet igen. Efter ett snyggt anfall prickade Sebastian Vidmar in fyran.

I öppen kasse satta han även 5–3.

VH slutar ändå trea, då Dalen vann sin match mot Huddinge.

Nu dröjer det länge till nästa match för Vimmerby, då laget spelar åttondelsfinal.

VH-Troja: 5-3

Första perioden: 1–0 (06.53) Anton Carlsson (Jakob Karlsson, Jonas Nyman), spel 5/4, 1–1 (19.31) Noa Muci-Lindqvist (Daniel Thörnros-Karlsson).

Andra perioden: 1–2 (29.00) Simon Wester (Victor Romfors, Daniel Thörnros-Karlsson), 2–2 (32.23) Johan Schreibver (Ludvig Vännström, Pelle Ström), spel 5/4.

Tredje perioden: 3–2 (45.14) Jakob Karlsson (Oskar Carlsson), 3–3 (47.31) Victor Gagic (Martin Fransson), 4–3 (49.00) Sebastian Vidmar (Ludvig Vännström, Philip Rondahl), 5–3 (59.30) Sebastian Vidmar (Pierre Gustavsson). -34

Skott: 28-34.