VH tog stark hemmaseger mot topplaget

Vimmerby Hockey stod för en fin insats och tog en stark hemmaseger mot Väsby. En fullständig utskåpning i den första perioden lade grunden för 3–0-vinsten.

Vimmerby Hockey jublar efter sitt tredje mål i den första perioden.

Ishockey2022-02-23 21:05

Vimmerby Hockey tog på onsdagen emot topplaget Väsby IK hemma i ishallen.

Och snacka om överkörning i den första perioden... VH kom ut med bra fart och fullständigt sköljde över Väsby. Måns Krämer prickade rätt med ett välplacerat skott redan i den fjärde minuten och pumpade in ännu mer energi i hemmalaget. Todd Winder hittade köksvägen tre minuter senare och 2–0 var ett faktum. Väsby hade oerhört svårt att ens komma in i offensiv zon och mäktade bara med två skott på hela perioden. Philip Elgestål blev med två minuter kvar serverad av Tatu Kokkola och skickade in 3–0 i öppet mål.

Bortalaget kom ut aggressivt i den andra perioden och visade att man hade lagt de 20 första minuterna bakom sig. Målnollan lyckades man dock inte spräcka. VH tog sedan tag i taktpinnen och kunde mycket väl ha utökat sin ledning. Skärpan var däremot inte lika bra som i den första. Efter cirka halva perioden tog Väsby över igen och började skapa chans på chans. Då steppade målvakten Robin Christoffersson upp och räddade sitt VH flera gånger om. Båda lagen hade bud på mål – men perioden blev mållös.

Kunde Väsby hitta på något i den tredje perioden och skaka liv i matchen? Nej, inte riktigt. Gästerna fick bland annat tidigt chansen i powerplay men hade fortsatt svårt att komma till klara lägen mot VH:s stabila defensiv. Den sista perioden bjöd inte heller på några mål och VH kunde kontrollerat spela av matchen och vinna med 3–0.

Sammantaget var det en mycket bra insats av Vimmerby, som tog tre viktiga poäng.

Vimmerby–Väsby 3–0

Första perioden: 1–0 (3.49) Måns Krämer (Jakob Karlsson, Anton Carlsson). 2–0 (6.38) Todd Winder (Jakob Karlsson, Christian Lindberg), 3–0 (17.28) Philip Elgestål (Tatu Kokkola, Isac Andersson).