VH vidare efter vändning: "Sjukt skön känsla"

En riktig holmgång. Det har hela matchserien och framförallt lördagens avgörande kamp varit. Till slut stod Vimmerby Hockey som segrare med 3–2 efter förlängning mot Dalen. "Det är en sjukt skön känsla efter tredje raka och avancemang till semifinal", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Eddie Levin och Jakob Karlsson jublar ikapp när domaren signalerar för 3-2 för Vimmerby i förlängningen. VH slog därmed ut Dalen med 3-0 i matcher.

Eddie Levin och Jakob Karlsson jublar ikapp när domaren signalerar för 3-2 för Vimmerby i förlängningen. VH slog därmed ut Dalen med 3-0 i matcher.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-11 20:03

Det var kanske inte den mest välspelade av de tre drabbningarna mellan lagen i Kvartsfinalserien. Däremot bjöds det på spänning och dramatik.

Så det både räckte och blev över.

När Vimmerbylaget varit ute på isen och tackat fansen en andra gång och hunnit stämma upp i segersång i omklädningsrummet är det en omtumlad Hampus Sylvegård som sporten träffar.

– Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan nu efteråt. Det är inte lättnad, en kick kanske. Det känns i alla fall sjukt bra.

Om vi tar det från början så var det, till skillnad från de två matcherna i Norrahammar, Dalen som tog kommandot. De gjorde 1–0 innan minuten var spelad.

– Då stod jag i båset och började undra lite över hur vi skulle agera. Om vi skulle ge upp och tänka att det kommer en ny chans imorgon. Men så blev det inte.

Sylvegård och de 932 åskådarna i ishallen fick istället se Isac Andersson ordna kvitteringen till 1–1. Sedan följde ett ställningskrig fram till tredje perioden. Då gjorde Dalen 2–1.

– Jag tycker ändå att vi visade tålamod där och jobbade oss tillbaka in i matchen.

2–2 kom också med drygt sju minuter kvar att spela. Lite turligt då pucken styrdes in via David Thomsons skridsko.

– Det var skönt att vi utnyttjade ett power play där. Jag tycker ändå att vi hade ett par bra lägen till som vi brände så vi förtjänade det ändå.

Matchen gick till förlängning. Den hann knappt börja innan saken var klar. Eddie Levin tryckte in 3–2 med glädjerus som följd. Hans första mål i kvartsfinalserien kom verkligen lägligt. Som vanligt stod kedjekamraterna Jakob Karlsson och Anton Carlsson för förarbetet.

– Det är starkt av oss att lösa det. Den här matchen var den jämnaste av de tre och det är väldigt små saker som avgör. I en förlängning kan det gå hur som helst. Jag tror ändå att den vinnarkultur som vi har byggt upp den senaste tiden är det som fäller avgörandet. Inställningen hos de här grabbarna är guld värd och de förtjänar verkligen det här.

undefined
Vimmerby Hockey tar emot publikens jubel efter segern mot Dalen.

Vimmerbylaget får nu invänta valen av motståndare som görs i mitten av nästa vecka. Semifinalserien börjar med dubbla bortamatcher kommande helg.

– Nu ska vi ta chansen att ägna en dag åt att njuta av den här framgången. Sedan är det träning på måndag och då är det fullt fokus på nästa uppgift.

Tror du att det faktum att ni slog ut Dalen med 3–0 i matcher komma påverka valet som konkurrenterna ska göra?

– Jag struntar i hur de andra resonerar. Det jag kan lova är att vilka som än väljer oss kommer bjudas på en jäkla matchserie. Vi har visat att vi kan stå upp mot alla lag. Det kommer bli tufft, men kul.

Ett minus för VH från matchen var att backen Pelle Ström tvingades utgå.

– Jag har ingen jättekoll på hans status nu. Han kunde stå på benen efter matchen i alla fall. Vi får göra en bedömning av hans läge på måndag. Det är bra att han har ett par extra dagar på sig att återhämta sig.

Ström själv var inte så orolig.

– Jag känner mig helt okej och borde vara på benen igen nästa vecka. Det är ingen större fara, sa han.

Målen:

0–1 (0.59) Kalle Hult, 1–1 (6.00) Isac Andersson (David Thomson, Pelle Ström), 1–2 (43.24) Erik Thorwalls, 2–2 (52.43) David Thomson (Adam Bäckstrand, Balint Horvath), 3–2 (60.41) Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakob Karlsson).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!