Så gick det i matcherna i Allettan

Utöver mötet mellan Vimmerby och Mörrum spelades det ytterligare två matcher i Allettan den här helgen. Matchen mellan Huddinge och Karlskrona ställdes in, då KHK drabbats av corona i truppen. Seriesuveränen Nybro vann för övrigt ännu en gång.

Skövde var i farten i helgen, då de mötte Troja.

Skövde var i farten i helgen, då de mötte Troja.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-01-31 19:41

VISBY-NYBRO: 4–5

Kommentar: Jodå. Nybro vann – igen. För åttonde gången i Allettan fick laget segerjubla, men det satt hårt åt. Visby gav Nybro en rejäl fight, som avgjordes först efter straffar. Ännu en gång visade sig värvningarna av de finska spelarna vara en vinstlott. Förutom att Eero Savilahti satte 3–3 och 4–3 för Nybro, så avgjorde dessutom Janne Väyrynen på straff. Nybro verkar vara på väg mot topp-sex och en plats i åttondelsfinalen med stormsteg. Laget har gjort hela 37 mål på åtta framträdanden och många Nybrospelare är också i toppen av poängligan. För Visby/Roma var det här faktiskt den fjärde raka hemmaförlusten – av fyra möjliga. 

SKÖVDE–TROJA: 3–2

Kommentar: Skräll? Nja, jo, kanske. Tillsammans med Nybro var Troja/Ljungby favorittippat i Allettan. Nybro har mer än väl uppfyllt det favoritskapet, men knappast Troja. Faktum är att Troja bara vunnit en av sju spelade matcher efter full tid. För Skövde var det en superviktig triumf. Nu har de häng på lagen ovanför, närmast nu Troja. Inte särskilt förvånande var det lagets fixstjärna Henrik Thegel som var tungan på vågen. Först assisterande han till 1–0-målet för att sedan sätta tvåan i mittperioden och avsluta med att stänka dit 3–2 i slutminuterna. Närmast för Troja väntar nu hemmamötet mot Vimmerby Hockey. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!