Rydén spikade igen: "Visste att vi behövde vinna"

VH-målvakten Tomas Rydén har gjort en kanonsäsong så här långt. I tisdagens segermatch mot Borås höll han nollan.

Tomas Rydén höll nollan.

Tomas Rydén höll nollan.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-12-23 09:30

Det gör att Tomas Rydén toppar seriens målvaktsliga, med 93,67 i räddningsprocent. En imponerande siffra. Inte minst med tanke på att 27-åringen har stått i 17 av 18 matcher i grundserien.

I 3–0-segern mot Borås hade Rydén ovanligt lite att göra. Gästerna sköt bara 19 skott.

– De hade en del lägen i den första och andra perioden, samt i slutet när de var lite desperata. Men totalt sett var det en ganska lugn afton för mig. Det var skott utifrån som jag såg.

Vad tycker du om laginsatsen som helhet?

– Det var bra. Vi hade en tuff match mot Mörrum i söndags och visste att vi behövde ta tre poäng mot Borås. Det var lite press. Det var skönt att vi kunde spela med tålamod, trots att ledningsmålet dröjde ett tag. Vi följde riktlinjerna som Phil (Horsky) hade tagit fram.

Det är ingen vågad gissning att Tomas Rydén kommer vakta VH-målet även på lördag – när länsrivalen Nybro står för motståndet. Med fyra matcher kvar har Vimmerby goda chanser att nå Allettan. Det kommer troligtvis behövas ett par segrar till för att nå säsongens första delmål.

– Vårt stabila försvarsspel talar för oss. Känslan är att vi kommer gå långt med det här laget. Nu är det bara att ladda batterierna inför matchen mot Nybro, säger Rydén.

Hur ska du fira jul?

– Jag blir kvar i "byn", tillsammans med sambon. Det är vår första jul tillsammans. Vi ska mysa där hemma, äta god mat och öppna julklappar. Vanligtvis brukar jag åka hem till mina föräldrar i Värmland, men det är ju andra förutsättningar i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!