Karlskrona blev för svåra ännu en gång

Smäll på smäll på smäll. Karlskrona är nog det värsta motstånd Vimmerby Hockey vet. Hur ska vi annars tolka det faktum att det här var sjunde raka förlusten de två senaste säsongerna. "De var hetare än oss i början, sen måste man göra mål på chanserna", säger VH-tränaren Staffan Lundh efter förlusten (2–5).

Vimmerby Hockey föll mot Karlskrona ännu en gång.

Ishockey2021-12-10 22:28

Det börjar bli en otrevlig ovana. En mycket otrevlig sådan, med VH-ögon sett.

Det är ganska uppenbart att det forna elitlaget Karlskrona passar Vimmerby Hockey mycket illa.

Trots att VH var det bättre laget i den tredje perioden och också delar av den andra, vann gästerna fullt rättvist.

Anledning? Vimmerbys svaga insats i den första perioden. VH var inte med i matchen då och bjöd in gästerna att ta över initiativet.

Det var ena myntet av det hela. Det andra var att KHK var riktigt vassa första 20 minuterna.

– De var heta i början och är tunga och starka att möta, säger Staffan Lundh efteråt.

VH-målvakten Robin Christoffersson hade fullt upp i den första perioden och räddade laget från att gå in i första periodvilan från ett större underläge (0–2). Vimmerby tillät KHK-spelarna att alldeles för lättvindigt komma nära honom och därifrån skapa chanser.

Erik Santesson var lyckosam, då det var han som fixade både 0–1 och 0–2.

Vimmerby hade svårt att hänga med i gästernas höga tempo och också svårt att hitta rätt i passningsspelet.

Vad sa ni till varandra inför andra perioden?

– Ungefär detsamma som vi tryckte på inför matchen. Att förflytta puck snabbt då Karlskrona överbelastade ganska mycket.

VH var betydligt vassare i mittperioden och skapade flera chanser, där det borde ha blivit mål på åtminstone någon. Skyttekungen Lucas Jidenius hade ett par av dem. Men, men...det blev inte några mål vare sig för VH eller KHK.

I tredje kom kalldusch nummer tre – omgående. Jesper Hultberg satte 0–3 tidigt. Ett mål i helt fel läge för ett VH på reduceringsjakt.

– Det var jobbigt att det målet kom i det läget, suckar Lundh.

Samma visa hände när Vimmerby väl lyckats hitta nätet genom Todd Winder. Bara dryga minuten senare gjorde då Jacob Grönhagen 1–4 i numerärt överläge.

Kört? Nej, inte helt. VH jobbade hårt för att skaka liv i matchen igen och hade också lägen för att göra det.

– Tyvärr får vi inte dit puckarna och blir inte belönade för alla chanser vi skapar. Det grinar lite emot, säger Staffan Lundh.

Gustav Janssons 2–4-mål kom för sent. I slutminuten kom sedan 2–5 i öppen kasse.

Redan på söndag har Vimmerby match igen, Dalen borta.

– Det är bara att ladda om till den och hoppas att vi kan vinna mot Karlskrona nästa gång vi möter dem.

VH-KHK: 2-5

Första perioden: 0–1 (9.04) Erik Santesson, 0–2 (18.53) Erik Santesson, spel 5/4.

Tredje perioden: 0–3 (41.30) Jesper Hultberg, 1–3 (43.26) Todd Winder (Jakob Karlsson, Pelle Ström), 1–4 (45.06) Jacob Grönhagen, spel 5/4, 2–4 (58.25) Gustav Jansson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), spel 5/4, 2–5 (59.17) Simon Andersson.