Kaptenen om att vara tillbaka: "Alla var påkopplade"

De hade väntat länge. I fredags fick VH-spelarna åter skrinna ut på isen för match. "Det var en skön känsla och det kändes som att alla var påkopplade", säger kaptenen Anton Carlsson efter mötet mot KRIF.

High Five. Anton Carlsson och VH-killarna hade roligt mot Kallinge.

High Five. Anton Carlsson och VH-killarna hade roligt mot Kallinge.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-12-20 09:00

Det märktes tydligt. Vimmerbyspelarna var som kalvar på grönbete en vårdag. De hade för att tala i fotbollstermer, spring i benen mot Kallinge/Ronneby. 

– Vi var pigga. Det var länge sedan vi spelade efter den långa ofrivilliga pausen vi hade med coronan.

Carlsson var en av alla i VH som drabbades av covid-19.

Hur mådde du?

– Ganska okej. Jag drabbades en sväng, men det var inte så allvarligt. Jag hade de klassiska symptomen, med huvudvärk och förkylningssymptom. Nu mår jag bra och har återhämtat mig till normal standard. 

Med tanke på speluppehållet och bakgrunden gjorde Vimmerby något överraskande en av säsongens allra bästa matcher mot KRIF. Solklar seger med 7–2. 

– Vi var starka både fysiskt och mentalt. Och det var skönt att alla linor fick utdelning, många av målen var snygga. Det känns som att vi har fått en bredare offensiv med de nya killarna som kommit in. 

Är du förvånad att ni var så bra?

– Förvånad och förvånad...jag vet vad vi kan när vi presterar som bäst. Sedan var det svårt att veta var vi stod någonstans, men jag tycker inte det fanns någon osäkerhet. Vi gjorde en jäkligt bra match och gav inte Kallinge en chans, säger Anton Carlsson, som blev en av sju målskyttar i VH.

Övriga gjordes av Sebastian Vidmar, Oskar Carlsson, Linus Ljung, Todd Winder, Johan Schreiber och Mattias Wigley. 

Hur var det att spela igen då?

– Kanonkul. Det är matcherna som är höjdpunkterna, framför allt de tuffa, täta matcherna. 

Vad betydde vinsten mot KRIF för fortsättningen?

– Klart den var viktig. Det är så tight och alla lag vill till Allettan. Det är bra för självförtroendet och ha med sig det inför Mörrum-matchen på söndag. Det kommer bli något helt annat, tror jag. 

Vad är dina tankar om Mörrum som lag?

– Det är inte lätt att åka ner dit. De har många skickliga spelare och de har breddat truppen med spelare som kan avlasta toppnamn som Marcus Paulsson och Ingvarsson (Adam) och de andra.

Mörrum är trea i serien med 32 poäng, tre före tabellfyran VH som har tre matcher färre spelade. 

Vi liverapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är 16.00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!