Inget kan stoppa VH – övertygade stort mot Visby

Nu är väl stekheta Vimmerby klart för åttondel...? Jo, mer eller mindre. VH övertygade stort igen när Visby/Roma blev ett enkelt byte på Gotland. Vimmerby bjöd stundtals på uppvisning och vann med 7–2 och tog därmed sin åttonde raka triumf.

Vimmerby imponerade stort mot Visby.

Ishockey2021-02-24 21:11

Matchinledningen gick dock i hemmalagets favör. Visby/Roma tog tidigt tag i taktpinnen och tryckte med sin aggressivitet tillbaka VH i offensiv zon. Laget skapade också ett par bra chanser, men då stod Tomas Rydén i vägen.

Efter Oscar Gustafssons vackra ledningsmål till 0–1 handlade nästan allt om Vimmerby. VH tog över helt och kunde också göra 0–2 genom Todd Winder. Han höll sig framme i powerplay och tryckte från nära håll in pucken i mål.

Mittperioden fortsatte som den första slutat, med VH-dominans. Mattias Wigley fixade 0–3 efter ett mycket fint mål i powerplay. Visbys reducering kom från ingenstans, då Mikael Hedlund satte 1–3. Men målet saknade egentligen betydelse, då VH i princip var överlägset i spelet. Innan andra perioden var till ända hade Vimmerby gått fram till 1–5 efter mål av Anton Carlsson och Josh Brittain.

Vimmerbys målfest fortsatte när Ludvig Vännström i friläge pangade in 1–6 efter blott 30 sekunders spel i den sista akten.

Till slut blev det 2–7 efter en imponerande insats av VH. När fyra matcher återstår av Allettan för Vimmerbys del har laget 29 poäng. Det ska mycket till för att inte den poängskörden ska räcka för att bli topp-sex och därmed en fixad plats i åttondelen.

Alla spelare förtjänar toppbetyg för prestationen i Visby.

Visby-VH 2-7

Första perioden: 0–1 (8.06) Oscar Gustafsson (Pierre Gustavsson, Oskar Lindgren), 0–2 (14.12) Todd Winder (Sebastian Vidmar, Jonas Nyman), spel 5/4.

Andra perioden: 0–3 (22.00) Mattias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), spel 5/4, 1–3 (31.30) Mikael Hedlund (Sami Tamminen, Ville Heikkinen), 1–4 (35.24) Anton Carlsson (Oskar Lindgren, Jonas Nyman), 1–5 (39.32) Josh Brittain (Pierre Gustavsson).

Tredje perioden: 1–6 (40.30) Ludvig Vännström (Philip Rondahl), 2–6 43.49) Mikael Hedlund (Sami Tamminen), 2–7 (49.08) Johan Schreiber (Oskar Carlsson, Jakob Karlsson), spel 5/4.