Horsky gillar vad han ser: "Hittat rätt"

Egentligen var det för svängigt och böljande för att falla tränare Horsky helt i smaken, men VH vann. "Vi spelade bra och det känns som att vi har hittat rätt med vårt spel efter uppehållet", sa han efter 5–2-triumfen mot Hanhals.

Phil Horsky var nöjd med segern mot Hanhals.

Phil Horsky var nöjd med segern mot Hanhals.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-12-28 22:37

Första perioden och även delar av mittperioden, var som att titta på en match i pågående Junior-VM. Det var fart och fläkt och lagen bytte chanser med varandra i parti och minut. Underhållande? Absolut, men kanske inte för en tränare. 

– Haha, det var svårt att vara coach. Det var ungefär som när jag coachade J20 förut, då matcherna kunde sluta 7–6. Hanhals har kvaliteter i sitt lag och vi var lite för aggressiva i vårt presspel högt upp i den första perioden. 

En period som kunde ha slutat med betydligt fler mål än de tre som producerades. Två av Vimmerby (Bardh och Vidmar) och ett av gästerna (Persson). 

VH hade svårt att få grepp på Hanhals snabba spelvändningar. Utan Tomas Rydéns storspel, inte minst i den andra perioden, hade Kungsbackalaget mycket väl kunnat ha haft ledningen efter två perioder. Istället 3–1 till Vimmerby efter ett fint mål signerat Jonas Nyman i början av mittperioden. 

Hanhals jagade sedan frenetiskt för att komma ifatt och fick också närkontakt med sitt 3–2-mål. Närmare än så kom de inte. 

– Jag är mycket nöjd med hur vi genomför matchen, särskilt i tredje perioden. Då spelar vi slutspelshockey, vi spelar enkelt och med stor disciplin. Vi har också väldigt bra tålamod och värderade rätt. 

Matchavgörande blev Sebastian Vidmars 4–2-mål med mindre än åtta minuter kvar att spela. 

– Det var skönt att det målet kom. Annars var det en jämn match. 

Hur som helst visade Vimmerby återigen styrka mot Hanhals. Segern var den sjätte i rad mot hallänningarna och VH har också vunnit samtliga matcher mot lagen i mittenskiktet och botten. Elva raka. 

– Det är frukten av bra förberedelser och bra attityd från killarna, säger Phil Horsky. 

Kampen om en plats i Allettan fortsätter. Det är stenhårt om platserna 3-5, vilket ger fortsatt spel i Allettan. 

Hur ser du på avslutningen (Kalmar och Halmstad kvar att möta)?

– Det blir spännande. Man måste bara älska såna här situationer. Det gäller att vi är avslappnade och inte vill för mycket. Det är viktigt att titta och fokusera på det vi kan påverka. Så här långt har vi gjort det jättebra. En seger till kan räcka, två så är det helt klart. 

VH ligger femma i tabellen, fyra poäng tillgodo på jagande Halmstad Hammers, som har en match mindre spelad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!