Horsky: "Det är inte enkelt att vinna här nere"

Kaptenen spräckte sin förhatliga målnolla, nyförvärvet nätade direkt – och laget tog tre poäng. VH-tränaren Phil Horsky hade mycket att glädja sig åt efter fredagens 3–1-seger mot Tyringe.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-11-13 22:26

– Jag är stolt över grabbarna. Återigen kom de väl förberedda inför matchen och gjorde en bra insats. Det är inte enkelt att vinna här nere. Sett över 60 minuter var det en mycket bra bortamatch mot ett tufft motstånd, sa Horsky strax efter slutsignalen i Tyrs Hov.

Det tog drygt 30 minuter innan Vimmerby fick hål på jumbon Tyringe. Todd Winder höll sig framme och gjorde 1–0, fint framspelad av Oskar Lindgren.

– Jag tycker att vi förtjänade mer än 1–0 efter 40 minuter. Men Tyringe spelade kompakt framför sitt mål och täckte mycket skott, säger Horsky.

Utan att prestera på topp var Vimmerby det bättre och spelförande laget under i stort sett hela matchen. Samtidigt ska det sägas att även Tyringe vaskade fram ett antal heta chanser – som Tomas Rydén räddade.

Slutperioden bjöd på dramatik. Efter 52:26 kvitterade Jacob Sandberg till 1–1, när Pelle Ström satt på utvisningsbänken. I det läget var Vimmerby på väg mot ett oväntat poängtapp.

Men bara 30 sekunder senare var ordningen återställd. Anton Carlsson bröt in framför motståndarkassen och gjorde 2–1. Det var VH-kaptenens första mål för säsongen.

– Det var jätteviktigt att vi inte gav Tyringe något momentum efter deras kvittering. Det var kul för Anton att få göra det målet. Det avgjorde matchen, säger Phil Horsky.

Därefter hade Vimmerby bra koll på läget. Efter 57:39 fastställde nyförvärvet Sebastian Vidmar slutresultatet till 3–1. Han kom fri, lurade ner målvakten och satte pucken i nät. Tre viktiga och välförtjänta VH-poäng var i hamn.

– Det var en skön seger. Man får inte mycket gratis av Tyringe. De har förlorat med ett, två eller max tre mål. Många lag kommer få det tufft här, säger Horsky.

Vad tycker du om Sebastian Vidmars debut?

– Jättebra. Han har pondus, driver mot kassen och är stark på pucken. Vi kommer få stor nytta av honom. Inget snack om det. Jag tror mycket på den kedjan (Vidmar-Rondahl-Östling).

Tack vare segern är Vimmerby ny tabelltvåa, i den haltande och jämna tabellen. Övriga matcher i omgång 12 spelas under lördagen och söndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!