Thomson ödmjuk målskytt: "En laginsats"

En av hjältarna i VH. Det får man ändå kalla David Thomson som ordnade kvitteringen till 2–2 mot Dalen och tvingade fram förlängningen. Själv är han ödmjuk och blygsam. "Det var en laginsats", sa Thomson.

David Thomson löste den viktiga kvitteringen. Om än lite turligt.

David Thomson löste den viktiga kvitteringen. Om än lite turligt.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-11 20:40

David Thomson hade gått mållös från de två första matcherna i kvartsfinalserien mot Dalen. På lördagen visade kanadensaren att något var på gång när han var med och spelade fram till Isac Anderssons 1–1. 

När Vimmerby fick chansen att spela power play med nio minuter kvar i underläge 2–1 var det Thomsons tur att kliva fram.

– Jag stod mer på rätt plats vid rätt tillfälle. Pucken studsade på min skridsko och styrdes in i mål. 

Thomson fick sedan se Eddie Levin avgöra i förlängningen och ta Vimmerby vidare i slutspelet. Något som han unnade sin unge lagkamrat lite extra.

– Eddie är en riktigt vass lirare. Han förtjänade verkligen att få göra det målet.

Hur är det att spela slutspelshockey i Sverige?

– Riktigt kul. Det är redan ett minne för livet. Den ordinarie säsongen kan bli lite långtråkig ibland, men nu när det gäller så är det verkligen roligt. Laget har steppat upp rejält och just nu känns det som vi kan gå hur långt som helst, säger Thomson som var imponerad av publiktrycket på matchen.

– Det är väldigt roligt att spela matcher med sådan här stämning på publikplats. Vi fick till och med komma in en andra gång och tackas av.

Vad tror du om fortsättningen?

– Jag tror att många lag kommer vara lite rädda för att välja oss efter att vi vunnit med 3–0 i matcher trots att vi var nederlagstippade på förhand. Nu ska vi fira ikväll och sedan ladda om för bra träning i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!