Formsvagt Mörrum tappar lagkaptenen: "Vår toppcenter"

Ett formsvagt Mörrums GoIS får klara sig utan sin toppspelare Adam Ingvarsson i söndagens match mot Vimmerby. "Klart att det är ett avbräck för oss", säger tränaren Thomas Engman.

En het och jämn tillställning är att vänta när Mörrum kommer på besök till Vimmerby i helgen.

En het och jämn tillställning är att vänta när Mörrum kommer på besök till Vimmerby i helgen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-01-29 20:30

Mörrum gjorde rent hus i södra Hockeyettan i slutet av året och landande in på en fin fjärdeplats, placeringen före Vimmerby Hockey. Det var en skräll för många. Inledningen av Allettan har inte gått i samma spår. Blekingelaget är jumbo och har tre poäng på sex spelade matcher. 

Något tränare Engman knappast är nöjd med:

– Det har absolut inte gått som vi velat så här långt. Sedan hade vi kanske tron på att vi skulle ligga på den nedre halvan. Det är jäkligt bra lag i serien och många har också spetsat till sina trupper. 

Vad är den stora skillnaden nu jämfört med ert spel i slutet av grundserien?

– Jag tycker att det är mycket som har gått emot oss. Innan nyår hade vi marginalerna med oss och vi lyckades vända underlägen till seger, framför allt hemma i Jössa-rinken. Nu har det varit lite tvärtom. Å andra sidan har vi bara spelat en tredjedel av serien och det finns många möjligheter att vända på det här.

Dock får Mörrum klara sig utan nyckelspelaren och lagkaptenen Adam Ingvarsson resten av säsongen. 

– Det är inget att hymla om att det är ett stort tapp, men det blir en lucka som någon annan får fylla, säger Thomas Engman.

“Jag/vi har beslutat att stänga ner säsongen. Detta på grund av de enorma problem jag haft med fötterna denna säsongen. Jag har spelat med sjuk smärta hela säsongen på grund av att jag fick fel skridskor. Jag har spelat på sprutor den senaste tiden, men nu går det inte mer", säger han till klubbens hemsida. 

Ser ni er om efter ersättare?

– Vi känner ingen panik utan har stark tro på spelarna vi har. Men visst...vi tittar och sonderar läget som alla andra klubbar, men i dagsläget finns inget som vi planerar för. 

Mörrum kommer utöver Ingvarsson inte längre ha tillgång till kanadensaren Jean-Luc Foudy, som ska spela för Colorado Eagles i AHL. Thomas Engman säger vidare att skicklige Hampus Melén är ett osäkert kort inför mötet mot Vimmerby. 

Vad tycker du om Vimmerby?

– Vi har mött dem två gånger, där vi vann hemma och dom borta. Jag tror att de också har högre ambitioner om att ligga högre upp än vad de gör. Vi vet förstås att Vimmerby är ett defensivt starkt lag och att de är välcoachat. Sen har de haft problem att göra mål framåt.

Vad vill du se i ditt lag?

– Att vi hittar tillbaka till det spel som vi haft framgång med. Vi måste vara mer tydliga och sätta vår höga press som vi är bra på. 

Vimmerby ligger på sjätte plats med nio poäng. Mörrum hittar vi på tionde och sista plats, med tre pinnar. 

Följ liverapporteringen på söndag på www.vimmerbytidning.se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!