Backen tillbaka i laget mot Visby: "Har goda chanser"

Vimmerby Hockey har nästan glömt hur det är att förlora en ishockeymatch i Allettan. Efter sju raka segrar tar man nu färjan över till Visby för att jaga sin åttonde. "Resan får inte vara en ursäkt till att vi inte är på tårna", menar VH-tränaren Phil Horsky.

Oskar Carlsson är tillbaka i VH-laget.

Oskar Carlsson är tillbaka i VH-laget.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-02-24 07:30

Vimmerby har fina minnen från det senaste mötet med gotlänningarna Visby/Roma. Då, tack vare en 2–1-seger på hemmais, inleddes den mäktiga segersviten för VH som ännu inte är bruten.

På onsdag möts de igen – den här gången i Visby. 

– Det är alltid tufft att spela där, speciellt med tanke på resan. Men den får inte vara en ursäkt till att vi inte är på tårna. Det gäller att vara med från början och de första tio minuterna blir jätteviktiga. Vi har goda chanser, säger tränaren Phil Horsky.

undefined
Phil Horsky.

VH har haft tid till att återhämta sig och vila efter förra onsdagens seger borta mot Dalen (6–3). Visby förlorade i sin tur i söndags med 3–2 mot Troja/Ljungby hemma och är faktiskt det näst sämsta hemmalaget i hela Allettan. Laget har bara vunnit en av sex hemmamatcher under ordinarie tid på Gotland. Å andra sidan är man hela seriens bästa bortalag.

– Jag har analyserat deras (Visbys) senaste match och visat grabbarna vad vi ska förvänta oss. Samtidigt ska vi göra det vi är bra på, och det är att spela med fart, säger Horsky. 

Hur ser truppläget ut hos er?

– Bra, i princip alla är tillgängliga. Vi är samma lag som mot Dalen men får även tillbaka Oskar (Carlsson). 

Vi direktrapporterar kvällens match från Visby Ishall på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!