Levins galakväll mot Mörrum – satte tre i storsegern

På försäsongen gjorde Eddie Levin många mål. I serien har det gått trögare med målskyttet. Mot Mörrum släppte allt. "Jätteskönt att det lossnade", säger han efter sitt hattrick.

Eddie Levin firar sin första fullträff av tre för VH i målkalaset mot Mörrum.

Eddie Levin firar sin första fullträff av tre för VH i målkalaset mot Mörrum.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-11-23 21:54

I spelet har Eddie Levin varit bra i stort sett hela säsongen. Med målgörandet har det som sagt inte gått lika bra – tills nu. Då kom tre, på ett bräde. Tidigare hade han gjort ett, på tolv matcher, eller hur var det med den saken egentligen?

– Haha. Jag står noterad för ett mål, men pucken var visst aldrig inne. Så det här var mina första mål i serien, sa Levin och skrattade högt. 

Här är hans mål: 

2–0 (minut 7): Levin slog till i slottet, från nära håll. 

4–0 (17): Sitt andra styrde han in snyggt i powerplay. 

7–1 (27): Pang. Efter tekningsvinst av kanadicken David Thomson smackade han in Vimmerbys sjunde med en riktig fullträff. 

Så här tyckte matchens främste själv om sina fullträffar: 

– De kom på lite olika sätt, i vilket fall var det otroligt skönt. Och det här var första gången som jag gör hattrick på seniornivå. 

Har det varit frustrerande för dig när puckarna inte trillat in tidigare?

– Nja, det kan jag inte säga direkt. Utan det har mer varit att vi som lag inte lyckats vinna. Det har ju gått lite troll med målskyttet för oss. 

Mot Mörrum släppte däremot allt. För laget och för honom själv. 

– Det känns jättebra. Alla kedjor producerar och vi gör det väldigt bra offensivt, säger han och bjuder på ett stort leende innan han går in till lagkamraterna i omklädningsrummet igen. 

Tränaren Hampus Sylvegård var som alla andra i VH mycket nöjd och belåten efter storsegern. 

– Det finns såklart många positiva saker och detaljer att ta med sig efter den här matchen. Vi gjorde det väldigt, väldigt bra, inte minst offensivt. Vi kan göra det bättre i defensiven, men på det stora hela var det en bra kollektiv insats. 

Vad betyder det att ni vann på det här sättet?

– Det betyder mycket för killarnas självförtroende och att det stärker oss i tron på det vi gör. Att vi fick sån målmässig utdelning tror jag också är viktigt. 
 

undefined
Ilya Kriklya i samspråk med Olle Söderlund. Den 18-årige Ukrainaren fick chansen att göra sina första byten i A-laget mot Mörrum.

Ni har många unga killar som fick chansen. Vad säger du om deras insats?

– De gör det bra och ger oss energi. De har gjort det bra i juniorlaget och gör rätt för sig. 

Bland de nya debuterade backen Oscar Norell och Ilya Kriklya. Centern Theo Lundqvist tackade för förtroendet han fick mot Kalmar senast och var på nytt mycket bra, mot Mörrum. 

Vad säger du om Mörrums prestation?

– Det är inte upp till mig att säga, men det kan bli så att luften går ur lite när man får ett par tidiga baklängesmål emot sig. 

Poängen för VH

Eddie Levin: 3+2, David Thomson: 2+2, Jakob Karlsson: 1+3, Isac Andersson: 1+1, Johan Norberg: 1+0, Theo Lundqvist: 1+0, Oscar Gustafsson: 1+0, Oskar Lindgren: 0+3, Adam Bäckstrand: 0+2, Pelle Ström: 0+1, Balint Horvath: 0+1, Hugo Ollila: 0+1, Olle Söderlund: 0+1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!