VH höjde sig efter tuff start: "Vi har en nivå till"

Största segermarginalen hittills i Allettan. Tränaren Phil Horsky var inte helt belåten ändå: "Starkt att vi vann, men jag är inte nöjd med vår första period. Det finns en nivå till", säger han efter 4–1-vinsten.

Vimmerby vann en tät match mot Mörrum.

Vimmerby vann en tät match mot Mörrum.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-01-31 20:22

För fjärde gången av fem möjliga vann Vimmerby Hockey i sin hemmaborg. 

Till slut var det inget snack, 4–1. Men början var allt annat än bra. 

– Första perioden är inte okej och alla fem på isen stod och sov i det första bytet. Mörrum var mycket mer där än vi var. Det är inte så vi vill spela, menar Phil Horsky. 

Vimmerby hämtade sig ändå ganska snabbt efter kallduschen då en av lagets toppspelare den här aftonen, Todd Winder, slog in en retur efter skott från Jakob Karlsson. 

Inför mittperioden vaskade Horsky om offensivt. Jonas Nyman parades ihop med sina tidigare kedjekamrater Anton Carlsson och Mattias Wigley. Nyman var lika pigg och bra där, som med Jakob Karlsson och Todd Winder. 

– Jag ville väcka laget och få mer energi. Jag tycker att vi för mjuka i forecheckingen. Vi går inte dit tillräckligt hårt. Vi fick effekt efter halva matchen och vi slutför den på ett bra sätt, säger Horsky. 

Efter en stark inledning av Mörrum i den andra perioden, tog VH över och fick ny kraft när Oscar Gustafsson skickade in Todd Winders öppnande passning. 

När så Johan Schreiber styrde in 3–1 i tredje perioden, så var det mer eller mindre spiken i kistan. I slutsekunden kom också 4–1 genom Jonas Nyman. 

– Vi slutför matchen på ett mycket bra sätt. Vi är återigen starka i försvarsspelet, vilket är grunden. Jag tycker att vi gör det väldigt bra även i anfallsspelet. Vi skapar mycket chanser. 

Vinsten förde Vimmerby uppåt i en haltande tabell. VH är fyra med tolv poäng. Närmast väntar nu Troja/Ljungby som överraskande föll borta mot Skövde. 

I VH var det flera spelare som var duktiga. Samtliga backar förtjänar beröm. Målvakten Tomas Rydén var återigen säkerheten själv och offensivt var Todd Winder och Jonas Nyman mycket bra. Rydén toppar för övrigt seriens målvaktsliga igen och har över 94 i räddningsprocent. 

VH-Mörrum 4–1

Första perioden: 0–1 (0.32) Khalid Ibrahim (Arvid Sahlsten, Oscar Holst), 1–1 (4.14) Todd Winder (Jakob Karlsson). 

Andra perioden: 2–1 (34.40) Oscar Gustafsson (Todd Winder, Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 3–1 (50.14) Johan Schreiber (Pelle Ström, Todd Winder), 4–1 (59.59) Jonas Nyman (Oscar Gustafsson).

Skott: Vimmerby: 28 (6-10-12). Mörrum: 24 (6-10-8).     

Det blev en jämn kamp.
Det blev en jämn kamp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!