Zeilon har gjort poäng i alla matcher: "Stor frihet"

Vimmerby IBK matchar hårt just nu. Nässjö på fredag blir tredje matchen på en vecka. Och Mattias Zeilon lär väl leverera i vanlig ordning, eller? "Det här är min bästa säsong någonsin", säger den tekniske liraren.

Måljubel. Mattias Zeilon, till vänster, har presterat på en hög nivå den här säsongen och har gjort för Vimmerby IBK i samtliga matcher han spelat hittills.

Måljubel. Mattias Zeilon, till vänster, har presterat på en hög nivå den här säsongen och har gjort för Vimmerby IBK i samtliga matcher han spelat hittills.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-01 17:30

Det är en relativt nyvaken bolltrollare, tillika femman i seriens poängliga, vi pratar med torsdag eftermiddag. Det har sin förklaring. Mattias Zeilon jobbar nämligen natt och då blir det sent uppvaknade på dagarna. 

Är det jobbigt?

– Nja, problemet är att man under vinterhalvåret inte ser så mycket dagsljus. 

Däremot blir det mycket innebandy för honom, på kvällarna. Fredag kväll är det alltså dags igen för match. På förhand väntar ett tämligen modest motstånd i Vimmerby Idrottshall, Nässjö.

– Spelar vi som vi ska så ska vi vinna den här matchen. 

Med hur mycket?

– Tja, jag vet inte. Jag vill inte säga något resultat, men jag tycker vi ska vinna ganska klart. 

Det mesta tyder på att Zeilon kommer skriva in sig i poängprotokollet – i vanlig ordning med andra ord. 

Faktum är att forwarden/centern gjort poäng i samtliga seriematcher han spelat hittills, vilket innebär 13 matcher. På dessa har han gjort 13 mål och 18 assist.

Vad är förklaringen till att det har gått så bra för dig?

– Jag vill nog säga att det främst beror på "Ölas" (Alexander Pettersson, tränare) sätt att se på innebandy. Han ger oss väldigt stor frihet på offensiv planhalva. Sen har jag ett bra samspel med John Pettersson i min kedja. Vi har spelat ihop länge, dessutom är det lätt att spela tillsammans med Victor Wall. Så är det för alla. 

Ni förlorade seriefinalen mot KFUM Jönköping för en vecka sedan. Har du släppt den förlusten? 

– Nej, den ligger fortfarande och gnager. Men det var starkt av oss att vinna mot Westervik (5–4) i tisdags. Trots att vi hade en dålig dag, så vann vi. Det tyder på styrka. 

VIBK är tvåa i serien inför Nässjömatchen på fredag. Det krävs förmodligen idel segrar för att hoppet om en serieseger ska finnas kvar, då serieledande KFUM Jönköping är vassa och troligen inte kommer tappa många poäng fram till seriens slut. 

– Vi kan bara göra vårt så får vi se hur långt det kommer att räcka. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!