VIF-tränaren efter förlusten: "Då blir man straffad"

Vimmerby IF blev stenhårt straffade av ett kliniskt Lindö FF. Efter en svag första halvlek lyckades man inte resa sig och föll till slut. "Vi får ta med oss den andra halvleken, där vi ger det en chans", säger tränaren Patrik Gunnarsson efter 2–4 på hemmaplan.

Lindö jublar över 3-0-målet mot Vimmerby.

Lindö jublar över 3-0-målet mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-14 15:56

Vimmerby IF spelade sin första hemmamatch på det nya konstgräset på Ceos under söndagen. Men det var gästande Lindö som ägde bollen mest under den första halvleken.

Trots det vaskade VIF fram ett par bra lägen.

– Vi har två riktigt bra chanser där som vi inte sätter. Och då blir man straffad, menar Patrik Gunnarsson, tränare för VIF.

Så var det. Först åkte hemmalaget på ett självmål, när Knut Gunnarssons hemåtpassning gick i en hög båge över egna målvakten Gustaf Johansson.

– Där är det misstag, där båda kan göra det bättre.

Kort därefter kom också tvåan för Lindö och VIF fick gå in till paus med ett tvåmålsunderläge.

– Det andra målet är psykologiskt jobbigt för oss, men vi pratar om att ändå gå in i andra och verkligen gå för det, säger tränaren.

Hemmalaget höjde sig också efter paus. Därför kom Ignatius Malkis 0–3 i den 48:e minuten lite som en blixt från klar himmel. 

– Han gör det jättebra där när han viker in och sätter den i bortre. Det är inte så mycket att göra åt det, säger Gunnarsson, som fick se Ahmed Tarabeih reducera till 1–3 bara minuten senare.

– Då är vi verkligen på gång och det är nästan en hel halvlek kvar. Vi viker inte ner oss utan jobbar oss in i matchen. Vi har momentum och kommer igenom flera gånger, där vi skapar flera bra lägen. Tyvärr är vi inte tillräckligt kliniska.

undefined
Ahmed Tarabeih skjuter in reduceringen till 3-1 för VIF.

Istället för ytterligare en reducering, så kom spiken i kistan i slutet, när Lindö utökade. Knut Gunnarsson putsade till siffrorna till 2–4, med matchens sista spark.

– Vi får ta med oss den andra halvleken, där vi ger det en chans. Lindö straffar oss med sina vassa avslut och de har flera individuellt skickliga spelare. Totalt sett så är det en väldigt tung förlust, där jag nästan tycker att vi är värda en pinne. Matchen var jämn spelmässigt och med lite bättre avslut så hade det kunnat bli ett annat resultat.

Patrik Gunnarsson berömde unge Olle Carlsson för hans insats på VIF:s centrala mittfält.

– Han gör det riktigt bra och är bättre fysiskt än man kan tro när man ser honom. Han ska ha beröm.

VIF är nu nere på nedflyttningsplats i division 3 och har sex poäng på sex spelade matcher. Nästa söndag väntar Borens IK på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!