VIF kontrollerade derbyt och vann – efter röda kortet

37 år sedan var senast. Under lördagen gästades Vimmerby IF av IFK Tuna igen – och det blev förhandsfavoriten Vimmerby som fick gå segrande ur striden (3–0).

Mohammad Jafr gav VIF ledningen i den första halvleken.

Fotboll2020-08-29 14:45

Division 4-derbyt mellan Vimmerby IF och IFK Tuna på Ceosvallen präglades inledningsvis av det ruskiga vädret. Regnigt, blåsigt och småkyligt.

Sett till tabellen var Vimmerby favoriter på förhand, men Tuna bjöd verkligen upp och hotade framåt ett par gånger i början. Det hettade till rejält efter dryga kvarten när VIF:s Niklas Gunnarsson drog en frispark i ribban och VIF började äta sig in i matchen. Tuna stack fram och ropade på straff vid två tillfällen men fick inget gehör från domaren. Istället varnades gästernas Ilhan Jejna för filmning.

Kort därefter var det dags för matchens första mål – och visst var det skyttekungen Mohammad Jafr som slog till för VIF med en fin nick på bortre stolpen efter ett inlägg från högerkanten.

Det skulle bli värre för Tuna. Med minuter kvar av den första halvleken kom Jejna in sent i en situation och fick sitt andra gula kort och därmed ett rött. Det gav Tuna ett mycket tufft läge inför den andra halveken, med ett 1–0-underläge och spel med en man mindre.

Det dröjde inte länge tills tvåan kom för VIF. I den 55:e minuten slog Rickard Thuresson ett inlägg som Tunas Martin Carlsson nådde högst på. Tyvärr för Tunas del styrde han in den i eget mål. Där och då kändes matchen redan avgjord. Det förstärktes bara ytterligare när Joakim Storm klackade in trean kort därefter och sedan kunde VIF kontrollera matchen på ett lugnt och säkert sätt.

Några fler mål blev det inte och VIF tog till slut en välförtjänt trepoängare.