Brorsson förlänger med VIF efter smärtfri förhandling

Det blir en fortsättning i gulsvart för Pierre Brorsson som ledde sitt Vimmerby IF till en fin placering 2023. "Vi var rätt så överens från start", säger Brorsson om förhandlingarna.

Pierre Brorsson kommer vara tränare för VIF Dam även 2024.

Pierre Brorsson kommer vara tränare för VIF Dam även 2024.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-15 17:45

Vimmerby IF Dam hade en lyckad säsong och slutade på en andraplats i division 2. Huvudtränare Pierre Brorsson har valt förlänga med klubben. 

– Det känns riktigt bra. Det har varit ett bra år tillsammans med en riktigt härlig grupp med bra kemi, säger Pierre Brorsson.

Hur gick tankarna under förhandlingen, var det ett svårt besked att ta?

– Nej, det var inte svårt. Vi var rätt så överens från start. De ville ha kvar mig och jag ville fortsätta, så det gick smärtfritt till.

Vad säger du om ert 2023 i stort?

– Vi satte ett mål tillsammans om att komma topp tre och det höll vi. Det har varit väldigt roligt och givande med många unga som har tagit stora steg och vi har haft en bra närvaro på träningarna. Vi har haft ett starkt år med bra ledartrupp och härligt gäng. 

Vimmerby IF var under säsongen det solklart målgladaste laget och imponerade med 88 mål framåt på 22 spelade matcher. De var också bara tre mål i från att vara det laget med minst insläppta.

– Att vi var det lag som gjorde mest mål och sen var väldigt nära att släppa in minst säger att det är ett homogent och välbalanserat lag. Jag tycker vi har en bra stomme, säger Brorsson.

Nu börjar arbetet för VIF med att hitta en assisterande tränare till Brorsson.

– Jag och den assisterande behöver ha en liknande samsyn gällande fotbollen vi vill spela. Patricia (Pöder, sportchef VIF) är ansvarig för rekryteringen men sedan diskuterar vi såklart sinsemellan om eventuella namn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!