Skyttekungens tankar inför kommunderbyt

Trots ihärdiga flyttrykten stannade Mohammad Jafr i Vimmerby IF. Här berättar han om årets säsong, derbyt mot IFK Tuna, framtiden – och Västerviks oväntade värvningsförsök.

Mohammad Jafr har gjort åtta mål och toppar seriens skytteliga efter fem omgångar. Här ses han i en duell med Anton Ljungberg på torsdagsträningen.

Mohammad Jafr har gjort åtta mål och toppar seriens skytteliga efter fem omgångar. Här ses han i en duell med Anton Ljungberg på torsdagsträningen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-29 09:30

Sedan ankomsten till Vimmerby sommaren 2017 har Mohammad Jafr varit en av traktens bästa fotbollsspelare. Med sin snabbhet har han lurat bort många försvarare.

Inte minst i division 4.

Hittills 31-åringen från Syrien gjort åtta mål. Han toppar seriens skytteliga – före Rickard Thuresson.

– Jag och "Thure" trivs bra tillsammans. Vi förstår varandra och kan finta bort motståndarna, utan att vi behöver prata så mycket ute på planen. Det fungerar ändå. Vi tänker likadant.

I vintras och våras var Mohammad Jafr nära en flytt till Eskilstuna. Han och den övriga familjen var sugna på att testa någonting nytt.

Så blev det inte.

– Nej, coronan kom i vägen. Det förhindrade våra planer.

I nästa mening poängterar Jafr att han trivs bra i Vimmerby. Sedan en tid tillbaka jobbar han på Ljunghälls i Södra Vi.

– Det fungerar bra, även om jag är lite trött ibland efter nattpassen, säger Jafr och fyrar av ett stort leende.

Hur tänker du kring framtiden?

– Jag kan absolut tänka mig att spela kvar i Vimmerby, om allt känns fortsatt bra med jobb och så. Vi får se hur läget är efter den här säsongen.

Under sommaruppehållet var division 3-nykomlingen Västerviks FF på jakt efter en ny forward, efter att Sonny Karlsson lämnat. Då stod VIF:s skyttekung högt upp på önskelistan.

– Det stämmer att Västervik pratade med mig. Det var intressant, men jag ville inte lämna Vimmerby mitt under säsongen. Dessutom har jag kontrakt här.

När vi pratar med Mohammad Jafr har han och de övriga spelarna i VIF precis genomfört den sista träningen inför lördagens derby mot IFK Tuna. Han pratar helt okej svenska, men tar hjälp av lagkamraten Josef Fenikh när han behöver utveckla sina svar på arabiska.

Hur känns formen inför Tuna-matchen?

– Bra. Vi måste ta tre poäng för att hänga med i toppen. Om vi vinner alla matcher som är kvar har vi fortfarande chans på seriesegern, säger Mohammad Jafr.

Ytteranfallaren förväntar sig ett tufft derby med mycket känslor.

– Jag tänker alltid att vi möter seriens bästa lag. Det går aldrig slappna av, då är risken stor att vi förlorar.

Inte heller Tuna-spelarna har råd att slappna av. Speciellt inte när Mohammad Jafr sätter fart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!