Regerande mästaren vände och vann

I den första semifinalen i Kisapokalen 2021 möttes hemmalaget Kisa BK och Vimmerby IF. Matchen slutade 3-1 till regerande mästarna Kisa.

Kisa glatt på språng efter 3-1.

Fotboll2021-07-24 14:28

I det soliga vädret på Kisa Idrottsplats var det dags för Kisapokalen. Många hade hittat dit och först ut var KBK mot VIF. En match där Kisa tog kommandot i början och bjöd på ett par fina chanser men ingen hittade in.

Efter dryga kvarten gjorde Vimmerby mål på hörna genom Knut Gunnarsson. I slutskedet av sista halvleken gjorde både Kisa och Vimmerby farliga situationer för sina motståndare.

Andra halvlek hann inte mer än att börja innan Kisa gjorde sitt ledningsmål och läget var 1–1. Målet noterades Eric Lindblom för. Sen tog det ett tag innan publiken jublade igen. Då gjorde Kisa 2-1 genom Laurenzo Larky och euforin var ett faktum. Men det var inte slut där. I slutskedet av den trettio minuter långa halvleken gjorde Kisa ett fint anfallspel och Abas Shek fastställde slutresultatet 3–1.

VIF:s tränare Patrik Gunnarsson tyckte matchen slutade rättvist.

– Siffrorna kanske var aningen stora. Men vi blev obekväma när vi rullade boll och vi hade inte så mycket boll som vi ville ha. Kisas sista mål är jättefint så det är inget att prata om.