Nya tränaren om truppbygget – och serieförslaget

Rimforsa IF klarade sig kvar i division 2 efter många om och men. Nu tar man ny sats, med ett relativt ungt lag och en ny tränare. "Det hade inte varit helt fel att få in lite äldre spelare också", säger tränaren Johnny Malmgren, som kan glädjas åt att nyckelspelaren Hanna Hellström fortsätter.

Johnny Malmgren ger sin syn på Rimforsa IF:s lagbygge inför 2022.

Johnny Malmgren ger sin syn på Rimforsa IF:s lagbygge inför 2022.

Foto: Arkiv/Rimforsa IF

Fotboll2021-12-23 12:00

För några dagar sedan presenterade Rimforsa IF sina två första värvningar inför 2022. Det var de unga tvillingarna Emilia och Evelina Isik, som imponerat på den nya tränaren Johhny Malmgren.

– Två riktigt talangfulla tjejer som jobbar hårt och har en bra spelintelligens. Det är tjejer med vinnarskalle och jag hoppas och tror att de kan konkurrera rejält om startplatser, säger han. 

Klubben kan också glädjas åt att skyttedrottningen Hanna Hellström stannar och spelar vidare. 

– Hon är väldigt viktig med sin erfarenhet och sitt ledarskap på planen. Det är jättebra. 

Så här säger den skickliga forwarden själv: 

– Vi har flyttat tillbaka till Rimforsa och det känns helt rätt att spela kvar. Jag gick ut ganska tidigt med det beskedet. Jag har inte heller fått några konkreta förslag från andra klubbar. Sen vet vi att det kommer bli tufft i tvåan, inte minst nu då det gäller att vara på den övre halvan för att klara nytt kontrakt då de gör om i seriesystemet. 

Hanna Hellström betonar vikten av att höja träningsmängden ett snäpp.

– Vi kommer nog gå från två pass i veckan till tre. Då får vi chansen att bli samspelta och också öka möjligheten att hitta en tydlig spelidé. 

RIF-truppen är annars inte bortskämd med rutin i truppen. I nuläget ser det ut att vara ett överlag ungt lag som ska ta sig an det tuffa division 2-spelet. Tränaren medger att man hade haft stor nytta av mer rutin.

– Ja, det hade kanske inte varit helt fel att få in lite äldre spelare också. Vi har en del som kommit upp från våra egna juniorlag och alla är ambitiösa och träningsvilliga. Sen är det kanske inte spelare som går in och spetsar en startelva, säger Malmgren.

Har ni fler nyförvärv på gång?

– Det finns några som varit med och tränat med oss, men inget är klart där än.

Har ni några spelare som lämnar?

– Inte till en annan förening, vad jag vet. Det kan vara någon eller några som bara trappar ner.

RIF:s serieförslag till kommande säsongs damtvåa har kommit och det ser ut att bli väldigt tufft. Där finns lag som bland andra Vimmerby IF, BK Kenty och BK Tinnis.

– Jag har egentligen inget att säga om det. Det är bara rätta in sig i ledet. Det kommer säkert bli tufft, menar Malmgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!