Ny seger för Vimmerby IF – nollade Myresjö/Vetlanda

Den satt långt inne. Men seger (2–0) blev det för Vimmerby IF borta mot Myresjö/Vetlanda. Rickard Thuresson och Ali Mohammed Mustafa fixade tre nya poäng till VIF.

Vimmerby IF firar efter att Ali Mohammed Mustafa punkterat matchen.

Fotboll2020-08-19 20:31

Vimmerby IF åkte till Vetlanda och Vitalavallen för en kvällsmatch mot Myresjö/Vetlanda FK i division 4 under onsdagen.

Det var hemmalaget Myresjö som inledde bäst och fick ett drömläge att ta en tidig ledning när Marko Bjedov fick ett friläge mot Vimmerbymålvakten Gustaf Johansson. Bjedovs avslut med yttersidan var dock svagt och bollen letade sig utanför stolpen.

MVFK tryckte på och ägde stora delar av den första halvleken. Ändå var det Vimmerby och Rickard Thuresson som fick spräcka nollan först. Thuresson avancerade i straffområdet och gick ner efter en duell med en Myresjöspelare i den 21 minuten. Domaren pekade på straffpunkten (till stora protester från Myresjös spelare, ledare och åskådare) och Thuresson tog själv tag i bollen, var säkerheten själv och stänkte in den i mål.

Matchen fortsatte i ett bra tempo och hemmalaget tryckte på för en kvittering. Men VIF stod emot, mycket tack vare vaket och bra spel från Johansson i målet, och lyckades bevaka sin ledning in till halvtidsvilan.

Vimmerby verkade ha pratat ihop sig och tryckt på några taktiska punkter i paus, för i den andra halvleken lyckades Myresjö inte hitta tillbaka till sitt fina spel man haft i den första. Simon Larsson och Markus Ahl började vinna fler dueller på mitten, samtidigt som hemmalaget började söka fler långa, svepande bollar. Mohammad Jafr fick halvlekens dittills bästa chans, när Thuresson frispelade honom. August Andersson i MVFK-målet gjorde en fin räddning och lyckades få ut bollen till hörna.

Ju längre matchen led mot sitt slut, desto mer kamp och intensitet blev det. VIF stod upp bra och hotade med sina kontringar ett flertal gånger. Petar Velickovic, MVFK:s skickliga yttermittfältare, tog sin in i straffområdet ett par gånger och sökte en straff – men domaren friade varje gång.

Och istället för en kvittering kom en spik i kistan. Markus Ahl, VIF:s bästa spelare, vann bollen på mitten och avancerade upp i plan i den 81 minuten. Inbytte Ali Mohammed Mustafa visade sig från kanten och fick ett inspel mellan mittback och ytterback, vilket friställde honom. Därefter prickade han distinkt in 2–0-målet bakom en chanslös Andersson i MVFK:s mål. Där och då kändes matchen avgjord – det var den också.

Vimmerby tog därmed tre nya poäng i den täta division 4-toppen.