Matchens lirare: "Jag är inte jätteimponerad"

Det gick undan på Vimmerby IF:s vänsterkant i derbyt mot Tjust. När Maria Anspach satte fart hade gästerna svårt att hänga med. "Jag känner att jag kan mycket mer", säger hon efter 5–0-segern och efter att ha blivit framröstad till matchens bästa spelare.

Maria Anspach blev utnämnd till Vimmerbys bästa spelare i segern mot Tjust.

Maria Anspach blev utnämnd till Vimmerbys bästa spelare i segern mot Tjust.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-29 18:36

Vimmerby IF mot Tjust IF FF. Ett division 2-derby som VIF på förhand var stora favoriter till att ta hem. Men det märktes att gästerna från Gamleby var på tårna inledningsvis. Under de första minuterna hade man först ett friläge och sen en boll i ribban. 

– Jag var nervös inför matchen eftersom det är derby och så, säger Vimmerby IF:s Maria Anspach och fortsätter:

– Den svajiga inledningen berodde nog på att vi alla var lite nervösa. Vi har ju våra svackor ibland och nu kom den där i början av matchen. 

De två chanserna var i princip det Tjust hade under matchen. Efter det var det här Vimmerbys match för hela slanten. Det var också Maria Anspach som ofta var pådrivande och farlig från sin vänsterkant. 1–0 (Stina Kägu Bragsjö) kom i den 20:e minuten och bara minuten senare kom också 2–0 (Malin Engström). Precis innan halvtidsvilan kom 3–0, när Anspach hittade in till Nathalie Johansson. Alla förväntade sig ett avslut från Anspach när hon tog sig in i boxen, men istället kom en passning som friställde Johansson och gav henne öppet mål.

– Jag tänkte bara att "Natta" alltid gör mål, haha. Hon fanns där och jag vet alltid att hon finns där framme någonstans. Så det var bara att passa, säger Anspach. 

Resten av matchen blev mest en transportsträcka där den stora frågan var hur många mål till VIF skulle lyckas göra. Svaret blev två till (Kägu Bragsjö och Andrea Lundgren) och slutresultatet skrevs till 5–0. 

– Det var en derbymatch och det är alltid tufft, men det är en klart godkänd insats av oss, säger Anspach. 

Hon blev också framröstad till matchens spelare, vilket var välförtjänt.

– Första halvlek kändes det som att jag var ute och cyklade lite. I den andra kom jag in i det bättre. Det kändes lite som en match man bara drar igenom, så jag är inte jätteimponerad, säger hon. 

Men ändå är du matchens spelare?

– Ja, tydligen. Det är väl kul men jag känner att jag kan mycket mer. Det var inte min bästa match.

VIF har nu fyra raka segrar i augusti, målskillnaden 21–1 i de matcherna och är i allra högsta grad med i den absoluta toppen av division 2.

– Vi har alltid varit ett bra lag om man ser till gemenskapen och även vid en förlust så kan vi släppa det, gå vidare och ha roligt. Det blir som en andra familj och vi funkar bra ihop, avslutar Anspach.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!